Üsküdar Çengelköy’de AKP’li ilçe belediyesine ait 4 bin 574 metrekarelik arazi üzerinde bulunan Güzeltepe Birlik Cami ile ilgili Üsküdar Belediye Meclisi’nin ocak ayı oturumunda dikkat çekici bir karar alındı. Üsküdar Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, caminin bulunduğu arazinin 29 milyon 732 bin 950 TL bedel karşılığında Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmek üzere belediye şirketi Üsküdar Kent Hizmetleri A.Ş’nin tapu tescil tarihi itibari ile oluşacak vergi borçlarına karşılık Maliye Hazinesi’ne devredilmesini istedi. Talep karar alınmak üzere belediye meclisine havale edildi. 29.7 milyonluk vergi borcunun silinmesi karşılığında Güzeltepe Birlik Cami’nin bulunduğu arazinin hazineye devredilmesine ilişkin karar oy çokluğu ile kabul edildi.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ BUNU HEP YAPIYOR

Üsküdar Belediyesi, 2013 yılında da aynı yönteme başvurmuştu. Yine kendine ait araziler üzerinde bulunan Amine Hatun Camisi, Alvarlızade Camisi, Huzur Camisi ve Bahçelievler Camisi’ni toplam 7 milyon 370 bin TL karşılığında hazineye devrederek bu miktardaki vergi borcunu sildirmişti.

Üsküdar Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda da Kirazlıtepe’deki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Esentepe Camisi’ni yıkması tepki ile karşılanmıştı.