Gaziosmanpaşa’daki kangrene dönen kentsel dönüşüm, vatandaşları canından bezdirdi. Son olarak kira yardımlarının yatmaması aileleri isyan ettirdi. Kentsel dönüşüm kapsamında evleri yıkılan Gaziosmanpaşalılar, evlerine geri dönene kadar kiralık evlere çıktı. Yapılan sözleşmelere göre evler teslim edilene kadar hak sahibi vatandaşlara kira yardımı yapılacaktı. Ancak en başından beri kira yardımları düzenli olarak yapılamadı ve vatandaş mağdur oldu.



[old_news_related_template title="Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm protestosu" desc="Gaziosmanpaşa’da, kentsel dönüşüm mağdurları, yaşadıkları evlerin yıkımıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen binalardaki elektrik, su, doğalgaz sayaçlarını söken AKP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni protesto etti. Eyleme destek veren CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, “Bir avuç insana rant yaratmak için mücadele edenler kaybedecek” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/27/iecrop/rt5_16_9_1558958113.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/emlak/gaziosmanpasada-kentsel-donusum-protestosu-4946322/"]

7 YILDIR ÇİVİ ÇAKILMADI

7 yıldır yeni evlerinin yapılmasını bekleyen vatandaşlar son 4 aydır kira yardımını da alamayınca isyan etti. Sorunlarını çözecek muhatap arayan vatandaşlar dün gece Gaziosmanpaşa Belediyesi önünde eylem yaptı. Vatandaşlar, eylemde taşıdıkları “4 aydır kiralarımız yatmıyor ev sahibiyken kiracı olduk”, “Kentsel dönüşüm bizim işimiz dediniz. 7 yıl oldu bir icraat yok. 4 aydır kiralarımız yatmıyor. Ev sahibiyken kiracı olduk” yazılı pankartlarla dertlerini anlatmaya çalıştılar. Eylem sırasında belediyenin kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüten iştirak şirketi GOPAŞ’ın genel müdürü Tarkan Karahasanoğlu, vatandaşların yanına gelerek sorunlarını çözmek için belediye başkanı ve ilgili teknik başkan yardımcısının görev başında olduğu gündüz saatlerinde belediye gelmelerini istedi. Vatandaşlar belediye yetkililerinin ne zaman gelirse gelsinler kendileri ile ilgilenmediği telefonlarına bile yanıt verilmediğini söyleyerek tepki gösterdiler. Kentsel dönüşüm mağdurları, kira yardımları yatana kadar her gece Gaziosmanpaşa Belediyesi önünde eylem yapma kararı aldılar.