İslamın beş şartından namaz vakitleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirleniyor. Diyanet'in resmi internet adresinden il il namaz vakitlerini öğrenmek mümkün. Namaz ibadeti, kulu Allah'a en çok yaklaştıran ibadetlerden biridir. İşte İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve tüm illerde namaz vakitler…

İL İL NAMAZ VAKİTLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL NAMAZ SAATLERİ

ANKARA NAMAZ SAATLERİ

İZMİR NAMAZ SAATLERİ

BURSA NAMAZ SAATLERİ

ANTALYA NAMAZ SAATLERİ

[old_news_related_template title="Sivilce sıkmak orucu bozar mı? Diyanet merak edilen soruyu yanıtladı..." desc="Oruçluyken sivilce sıkmak Ramazan ayında vatandaşların en merak ettiği konuların başında geliyor. İbadetlerinde şüpheye düşmek istemeyen müminler için Diyanet sivilce sıkmak orucu bozar mı sorusunu yanıtladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/08/iecrop/sivilce-oruc-shutter_16_9_1557326353.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sivilce-sikmak-orucu-bozar-mi-diyanet-merak-edilen-soruyu-yanitladi-4726008/"]


NAMAZ NEDİR?


Namaz, İslam'ın şartlarından biri olarak kabul edilen bir ibadet. Kur'an'da günün belli vakitlerinde abdestle birlikte duaya kalkılması ifadesi bulunur. Kur'an’a göre namaz Allah'ı anarak teslimiyetin gösterildiği bir arınma biçimi ve İbrahim'e öğretilen bir ibadet şeklidir.

Türkçe’ye namaz olarak tercüme edilen salât, Arapça’da “duâ etmek, övmek, tâzim etmek” gibi anlamlara gelir. Allah namazı elli vakit olarak farz kılmış, sonra onu bir gün ve gecede yani 24 saatte beş vakte indirmiştir. Namaz, fiiliyatta beş olmakla birlikte mizanda ellidir.

Allah Teâlâ şöyle buyuruyor:

“Şüphesiz ki Ben; Allah’ım! Benden başka hiç bir ilâh yoktur. Öyleyse Bana ibadet et ve Beni anmak için namaz kıl!” (Tâhâ, 14)

“Ey iman edenler! Rükû edin, secde edin, Rabbinize kulluk edin, hayır işleyin ki kurtuluşa eresiniz.” (Hac, 77) Âyetleri, namazın ehemmiyetinin yanı sıra mânâsını da göstermektedir. Namaz, yüce Allah ile bir buluşma ve O’na münâcât haline etmektir.