Adana'nın Aladağ ilçesinde, 11'i öğrenci, 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 22 öğrencinin de yaralandığı, bir cemaate ait kız yurdundaki yangın faciasına ilişkin Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar çıktı. Mahkeme 12 sanığı çeşitli oranlarda hapis cezasına çarptırırken, 6 sanık ise beraat etti.

Mahkeme heyeti, yurt müdürü Cumali Ali Genç'i 11 yıl 1 ay 10 gün, yurt yöneticileri İsmail Uğur'u 12 yıl 2 ay 20 gün, Mehmet Deniz'i 10 yıl, Mahir Kılıç, Mustafa Öztaş, Ramazan Dede ve Ramazan Keleş'e 8'er yıl 10'ar ay 20'şer gün hapis cezası verdi.

KAMU GÖREVLİLERİNE BERAAT KARARI

Mahkeme, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ya da yaralanması' suçundan haklarında beraat kararı verdiği kamu görevlileri Mehmet Aktaş, Ramazan Arı, Davut Gökçeli, Bayram Aydın, Cihan Ünal'ı 'görevi kötüye kullanma suçundan' 7'şer ay 15'er gün hapis cezasına çarptırdı. Kamu görevlilerine verilen 7'şer ay 15'er günlük hapis cezasında hükmün açıklanması geri bırakıldı. Mahkeme heyeti, itfaiye erleri Dursun Gökçe, Hasan Turan Çakmak, Nihat Sarraf, Yücel Turaç ile Mehmet İpek ve Zeki Yılmaz hakkında ise beraat kararı verdi.

MAĞDUR AİLELER VE SANIKLAR KATILDI

Kozan Ağır Ceza Mahkemesi’nde, bugün görülen davanın 10’uncu duruşmasına ölen ve yaralanan çocukların aileleri katıldı. Mahkeme salonunun küçük olması nedeniyle Kozan Ticaret Odası’ndaki toplantı salonunda görülen duruşmaya aileler, ‘Adalet mücadelemiz, başka canlar yanmasın diyedir. Aladağ’ı unutma unutturma’ pankartı açarak geldi. Sanıklar ise duruşmaya güvenlik önlemleri altında katıldı.

SAVCI, HAPİS CEZASI İSTENDİ

Geçen duruşmada yurt müdürü Cumali Ali Genç, yurt yöneticileri İsmail Uğur, Mahir Kılıç, Mustafa Öztaş, Ramazan Dede, Ramazan Keleş ve yurtta şoför olarak çalıştığı belirtilen Mahmut Deniz için, ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ya da yaralanması’ suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası isteyen Cumhuriyet Savcısı, ayrıca diğer sanıklar kamu görevlileri Aladağ eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş, İlçe Milli Eğitim eski Şube Müdürleri Ramazan Arı ve Davut Gökçeli, Bayram Aydın, Cihan Ünsal hakkında ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma suçundan 3’er yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

İtfaiye görevlileri Dursun Gökçe, Hasan Turan Çakmak, Nihat Sarraf ve Yücel Turaç’ın da ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma suçundan cezalandırılmalarını isteyen savcı, yangın tarihinde aynı derneğe bağlı bulunan Özel Aladağ Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Mehmet İpek ve kamu görevlisi Zeki Yılmaz’ın beraatini istemişti.

AJANSLAR