Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde turizm sezonunun başlamasıyla birlikte ilçe genelinde gümrük kaçağı ve sahte bandrollü içki satışına yönelik çalışmalarını sürdürdü.



Ekipler yaptıkları çalışmalarda Payallar Mahallesi Gökkalle Caddesi üzerindeki Civan K.'ye ait apartman dairesinde sahte içki imalatı yapıldığının bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, belirlenen adrese baskın düzenledi.



Baskında Civan K. gözaltına alınırken yapılan aramalarda ise 65 adet 5 lt'lik bidonlarda toplam 325 litre etil alkol, 100 cl'lik 6 şişe, 150 cl'lik 5 şişe sahte içki ve içki yapımında kullanılan alkol derece ölçme aparatı ve çok sayıda boş şişe ele geçirildi.

[old_news_related_template title="Sadece bu ay 23 kişi can verdi... Sahte içki neden hortladı? Son dakika haberleri" desc="Her yıl onlarca insanın ölümüne neden olan sahte içki kâbusu alkollü içeceklere yapılan son zamlardan sonra yeniden hortladı. Sadece son bir ayda Adana, Mersin, Niğde ve Osmaniye'de 23 kişi yaşamını yitirdi. Sözcü, ticarete dönüşen içki üretimi gerçeğine mercek tuttu. İşte zoraki kimyagerlerin dilinden sahte içki gerçeği..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/23/iecrop/sahte-icki-yan_16_9_1563868065.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sadece-bu-ay-23-kisi-can-verdi-sahte-icki-neden-hortladi-5244504/"]

Gözaltına alınan şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.  İHA