Kaza, 09 Haziran pazar günü sabah saat 05.30 sıralarında Merkez Mezitli İlçesi Menderes Mahallesi GMK Bulvarı üzerindeki yer alan yaya geçidinde meydana geldi.

Aynı mahallede annesi Gülsen Kahramanoğlu ile yaşayan 48 yaşındaki Arzu Kahramanoğlu, her zaman olduğu gibi sabah erken saatte kalkarak spor yapmak üzere deniz sahiline gitmek istedi.

Genç kadına, GMK Bulvarı üzerinde yer alan yaya geçidinden karşıya geçtiği sırada, aşırı süratli ve alkollü olduğu belirlenen Zeynep Kocadağ’ın kullandığı 33 AAB 882 plakalı araç çarptı. Kazada ağır yaralanarak olay yerine gelen ambulansla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Arzu Kahramanoğlu, tedavi alındıktan yaklaşık iki saat sonra yaşamını yitirdi.

YÜZDE 60 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI


Kazadan hemen sonra olay yerine ulaşan trafik ekipleri sürücü Zeynep Kocadağ’ı gözaltına altı. Yapılan kontrolde yüzde 60 promil alkollü çıkan Zeynep Kocadağ, aynı gün çıkarıldığı nöbetçi mahkemece ‘Taksirle ölüme neden olma, alkollü ve tehlikeli araç kullanma’ suçundan tutuklandı. Kazadan yara almadan kurtulan Kocadağ’ın verdiği ilk ifadesinde, yaya geçidinden geçmeye çalışan bayanı fark ettiğini, geçeceğini düşündüğü için yola devam etmek istediğini, kazanın nasıl olduğunu bilmediği yönünde ifade verdiği belirlendi.

DOĞUM GÜNÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ


Yıllarca görev yaptığı Posta İşletme Müdürlüğü’nde ve çevresinde son derece sevilen ve yardım severliği ile tanınan Arzu Kahramanoğlu’nun yaşamını yitirmesi ailesini, yakınlarını ve mesai arkadaşlarını yasa boğdu. Genç kadın, doğum günü olan 10 Haziran’da Mezitli Mezarlığı’nda gözyaşları arasında sonsuzluğa uğurlandı.

İKİNCİ EVLADINI DA KAZADA YİTİRMİŞ


Meydana gelen trafik kazasında alkollü sürücün kurbanı olan kızı Arzu Kahramanoğlu’nun yaşamını yitirmesiyle yıkılan anne Gülsen Kahramanoğlu, ancak iğnelerle sakinleştiriliyor. Acılı annenin yaklaşık 15 yıl önce de 18 yaşındaki oğlu Tümer’i, Antalya’da yolun karşısına geçerken bir trafik kazasında kaybettiği belirlendi.