Olay TEM Otoyolu Sultangazi geçişinde 23.30 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, Edirne istikametine makas atarak ilerleyen Muhammed Efkan Yetişmiş'in kullandığı otomobil, bariyerlere çarpıp takla attı. Takla atarken üzerinde iki kişinin olduğu motosiklete de çarpan otomobil, yol üzerinde ters şekilde durabildi.

Önlerinde meydana gelen kazayı gören iki otomobil sürücüsü de ani fren yapınca araçlar birbirine çarptı. Toplamda 4 aracın karıştığı kazada ikisi motosiklette ikisi de takla otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralıların yardımına ilk olarak yoldan geçen diğer sürücüler koştu. Bir yandan yaralılara yardım eden vatandaşlar bir yandan da sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi.

Türkiye'nin ambulansa yol vermeme görüntüleri ile tanıdığı Muhammed Emin Yetişmiş yaralı olarak ambulansa bindirilirken. Foto: DHA

TEM'DE TRAFİK DURDU


İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılırken, kazaya sebebiyet veren sürücü Muhammed Efkan Yetişmiş'in İstanbul Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.
Kaza sonucu TEM Otoyolu'nun Edirne istikametinde araç geçişi trafik ekiplerince kontrollü şekilde sağlandı. Kazaya karışan araçların çekilmesi sırasında ise trafik bir süre durdu. Araçların çekilmesiyle yoldaki ulaşım normale döndü.

Muhammed Emin Yetişmiş'in Şubat ayında trafikte yol vermediği ambulans

AMBULANSA YOL VERMEMİŞTİ


Kazaya neden olduğu öne sürülen sürücü Muhammed Efkan Yetişmiş'in Şubat ayında Bahçelievler'de tüm uyarılara rağmen ambulansa yol vermeyen sürücü olduğu belirlendi. Kazayı gören bir kişi, "Makas ata ata iki araç geliyordu. Biri beyaz, biri turuncu. Beyaz ileriye doğru gitti. Turuncu takla attı. Turuncunun içindeki yaralı dışarıya fırladı. 4 yaralı vardı" dedi.

Muhammed Emin Yetişmiş, kaza yaptığı araçla böyle poz vermiş

KAZA ANI KAMERADA


Öte yandan, 4 kişinin yaralandığı feci kaza, seyir halindeki başka bir otomobilden görüntülendi. Görüntülerde, hızla ilerleyen otomobil, bir anda bariyerlere çarparak takla atmaya başlıyor. Ardından aynı istikamette seyir halindeki motosiklete çarpan otomobil ters şekilde duruyor.

EKİM'DE HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK


Yetişmiş'in hastanedeki tedavisi sürüyor. Yetişmiş geçtiğimiz Şubat ayında da Bahçelievler'de ambulansın önüne geçerek yol vermediği gerekçesiyle hakkında dava açılmıştı. "Trafik güvenliğini tehlikeye sokma" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından 5 yıla kadar hapsi istenen sürücü  Muhammed Efkan Yetişmiş 15 Ekim'de Bakırköy 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkacak.