E-5 Karayolu Cevizlibağ mevki Avcılar istikametinde 28 Şubat günü kullandığı lüks otomobile seyir halindeyken arkasındaki ambulansın geçişini engelleyen Muhammed Efkan Yetişmiş’in görüntüsü sosyal medyada yayılınca kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı. Olay günü trafikteki sürücülerin ihbarı üzerine Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan Muhammed Efkan Yetişmiş’e “Saygısızca araç kullanmak", “Geçilen aracın geçilme kurallarına uymaması“, “Şerit izleme değiştirme kurallarına uymamak” suçlarından toplam 1326 lira para cezası kesildi.

 

"BENİ TEHLİKEYE SOKTU YOL VERMEDİM"

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen Yetişmiş, savcılık ifadesinde kendini “Kullandığım araba patronuma ait. Merter'e gelmeden önceki rampada orta şeritteyken sol şeritte olan ambulans sirenleri yaktı. Önünde seyir halinde olan aracı sıkıştırınca araç bir anda benim önüme kırdı. Neredeyse kaza yapacaktım. Akabinde ambulans sirenlerini kapatarak yoluna devam etti. Sinirlendim. Ambulansın içini gözle kontrol ettim ve sadece şoför olduğunu gördüm. Camı açarak ‘neden beni tehlikeye atıyorsun’ dedim. Ambulans şoförü de bana el kol hareketi yapınca ben de daha çok sinirlendim ve ambulansın önüne geçtim, yol vermedim” diye savundu.

AMBULANS ŞOFÖRÜ:BU TÜR OLAYLARI DEVAMLI YAŞIYORUZ

Ambulans şoförü Erdoğan Kavruk ise ifadesinde, “Muhammed Efkan Yetişmiş ısrarla yol vermedi. Hasta yakınınız olmadığından dolayı zannedersem aracı boş sandı. Sağdan soldan sıkıştırmaya, tacizde bulunmaya başladı. Kimsesi olmadığı için hasta ve sağlık personeli arka kabinde, ben önde seyrederken yaşanan bir olay. Hem beni hem hastayı tehlikeye düşürdü. Bu tür olayları devamlı yaşıyoruz” diye konuştu.

5 YIL HAPSİ İSTENDİ

Ambulansa yol vermeyen Yetişmiş “Trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından 9 aydan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Yetişmiş önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.