31 Mart seçimlerinden sandıktan zaferle çıkan ve İYİ Partili Mehmet Türe'den koltuğu devralan MHP'li başkan Hidayet Kılınç göreve gelir gelmez, belediyenin basın bürosunda çalışan memurları, temizlik işleri birimine gönderdi.

Belediyenin basın bürosunda foto-muhabirlik yapan Fatma Bolluk artık park ve bahçeler biriminde görev yapıyor.


Başkanın karar sonrası basın bürosunda çalışan 3'ü kadın 8 çalışan temizlik işleri müdürlüğünde; çöpçü olarak göreve başladı. Resmi olarak 'büro memuru' olarak görev yapan çalışanlar da bu karara isyan etti.

Basın bürosunda görevli Aysun Varlı da çöpçülük yapıyor.


"BU KAPIDAN ADALET GİRECEK" DEMİŞTİ

Mazbatasını alıp makamına ilk oturduğu gün “Bu kapıyı hiç kimseye kapatmayacağız, bu kapıdan adalet girecek, bu kapıdan hakkaniyet girecek, bu kapıdan hukuk girecek, hakkaniyet girecek, bu kapıdan Allah’ın izniyle başarmak girecek” diyen ve belediye personeli içerisinde tepki çeken yeni başkan Kılınç kendini "Artık Lale Devri bitti" diyerek savundu.

Yeni Başkan sürgün gibi tayinleri "Lale Devri bitti" diye savundu.


"LALE DEVRİ BİTTİ"

21.nci dönem MHP Mersin Milletvekilliği görevinde de bulunan Başkan Kılınç iddialarla ilgili şunları söyledi “Bu bir sürgün değildir. Bazı personelin yerlerini değiştirdim. Bizim niyetimiz kimsenin ekmeğiyle oynamak değil. Basın bürosunda görevli Fatma Bolluk, belediyemizin sitesinde, Kaymakam ve eski başkan Mehmet Türe’nin, beni ziyaret ettiği şeklinde bir haber yapmış. Habere konu olayda sadece Kaymakam ziyaret etmişti. Ancak, Mehmet Türe görev devrine bile gelmedi. Bir fakülte mezunu böyle bir hata yapar mı? Burnu sürtülsün diye yerini değiştirdim. Sosyal medya hesaplarından hakaret eden ve çalışmayanın gözünün yaşına bakmadan kapı önüne koyarım. Burada disiplini sağlayamazsam, görev yapamam. Burası Lale Devri’ne geçmiş. Şunu herkes bilsin, kimseye Lale Devri yaşatmayacağım. Seçim öncesi siyasi amaçla köylere tıraş için belediye aracıyla gidiyorlardı. Amacı dışına çıktığını tespit ettiğim için şimdilik durdurdum.”