Yeşilyurt Apartmanının çökmesinin ardından, çökme tehlikesi olduğu belirlenen 10 katlı Yunus Apartmanı boşaltılmıştı. Apartman sakinlerinin itfaiye asansörüyle çıkıp sadece değerli eşyalarını almalarına izin verilmişti.

"YEŞİLYURT APARTMANI ÇÖKMEDEN BİR AY ÖNCE BİZİM FAYANSLAR ÇATLAMIŞTI"

Yunus Apartmanı sakinlerinden dokuzuncu katta tek başına oturan Şükriye Durmaz, Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesinden 1 ay kadar önce fayanslarda çatlama olduğunu belirtti. Durmaz, "Bir ay önce fayanslarda çatlama meydana gelmişti. Toplantı oldu ve fayanslarda çatlama olduğu konuşuldu ama bu kadar ciddi bir şey olduğunu düşünmedik. Dört yıldır burada oturuyorum, kiracıyım. Ev sahibime haber verdim durumu. Kolonlarda güçlendirme yapılacaktı. Sonra da Yeşilyurt Apartmanı çöktü işte... O gün evde değildim ancak evde olan komşularımızın psikolojisi çok kötü. Selamlaştığımız komşularımızdı. Ölenlere Allah rahmet eylesin, kalanlara da Allah sabır versin."

"CANIMIZ SAĞ AMA ANILARIMIZ GİTTİ"

Polis kontrolünde beş dakika evine girip para ve ziynet eşyalarını aldığını söyleyen Durmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Şimdi bina yıkılıyor ve biz sadece seyrediyoruz. Allah kimseye yaşatmasın bunu çok kötü bir olay. Şuanda bütün anılarıma, hatıralarıma darbe vuruluyor. Aldığım yeni yeni eşyalar vardı, çocukluk fotoğraflarım vardı. Diğer eşyalar neyse belki alınır ama onları kim geri getirebilir ki? Hepsi gözümüzün önünde bir anda yere düşüyor işte..."

[old_news_related_template title="Kartal'da riskli binanın yıkımı sürüyor" desc="Kartal'da çöken ve 21 kişiye mezar olan Yeşilyurt Apartmanı'nın bitişiğindeki 10 katlı Yunus Apartmanı'nın yıkımı sürüyor. Yıkımına başlanan binada yaşayanlara dairelerine girip değerli eşyalarını almaları için sadece 5 dakika izin verildi. Apartmanların daha sonra içindeki eşyalar ile birlikte yıkımına başlandı. Yunus Apartmanı'nın dışında 7 binanın daha yıkılacağı öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/yunus-apartmani-sozcu2_16_9_1549874857.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kartalda-riskli-binanin-yikimi-suruyor-3479053/"]