Ankara Kadın Platformunun çağrısıyla buluşan kadınlar, protesto için yazılan sözlerin İspanyolca ve Türkçesini söyleyerek dans etti. Eylemin kanunsuz olduğunu ve dans sırasında okunan bazı sözlerin suç teşkil ettiğini söyleyen polis, katılımcılara dağılmaları uyarısında bulundu.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Uyarıyı dikkate almayarak dansı sürdüren kadınlarla polis arasında arbede yaşandı. Kalkanlarla kadınları meydandan uzaklaştıran polis, direnen 6 kişiyi gözaltına aldı. Kaldırımda bir süre bekleyen kadınlar daha sonra ayrıldı.

[old_news_related_template title="Kadıköy'de gözaltına alınan kadınlar serbest bırakıldı" desc="Şili'deki kadınların gerçekleştirdiği danslı protesto eylemini desteklemek için dün Kadıköy'de eylem yapan kadınlar adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/09/iecrop/dansli-protestop_16_9_1575904744.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kadikoyde-gozaltina-alinan-kadinlar-serbest-birakildi-5499362/"]

Şilili feminist grup Las Tesis'in, kadın cinayetleri, cinsel saldırı ve istismar olaylarını protesto için 25 Kasım'da Şili Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı önünde gerçekleştirdiği danslı protesto, bazı Avrupa ülkelerine de yayılmıştı.