Üzerinde Ayvacık Belediyesi logosu bulunan bir kamyonetle sokakları dolaşan şahıslar, dün gece saatlerinde Orhan Gazi mahallesinde bulunan sokak köpeklerini zehirledi. Şahısların can çekişen köpekleri poşetler içine koyup araca yükledikleri anlaşıldı.

3 KÖPEK VATANDAŞLAR TARAFINDAN KURTARILDI

Duruma bazı vatandaşlar müdahale etti. Araçta bulunan 3 köpek vatandaşlar tarafından ölmek üzereyken kurtarıldı. Olayın görgü tanıkları sokak köpeklerinin, belediyede veteriner olarak çalışan R.Ş. ile belediye personeli Z.A. tarafından zehirlendiğini ileri sürdü. Tepkiler üzerine 2 kişi araca binerek hızla olay yerinden kaçtı.

BAŞKAN SORUŞTURMA AÇTI

Ayvacık İlçe Belediyesi Başkanı Halil Kalaycı, bazı belediye görevlilerinin ilçede sokak köpeklerini zehirleyerek katletmesi olayı ile ilgil açıklama yaptı. Başkanı Halil Kalaycı, sokak köpeklerinin gece saatlerinde iki belediye görevlisi tarafından zehirlenerek katledilmesi olayı ile ilgili soruşturma talimatı verdiğini söyledi.

Kalaycı, yaşanan olaydan son derece üzüntü duyduğunu, köpeklerin zehirlenmesi ile ilgili olayın ise bilgisi dışında gerçekleştiğini belirterek, "Yaşanan bu münferit olaya karışanlarla ilgili derhal soruşturma açılması talimatını verdim. Bu kişilere benim böyle bir talimatım olmamıştır. Bizim bilgimiz dışında yaşanan bu olaydan son derece üzüntülüyüm. Konuyla ilgili sorumlular hakkında gereken yapılacaktır" diye konuştu.