Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nde halka diyetisyen, psikolog, çift danışmanı ve çocuk gelişim uzmanı eşliğinde birebir danışmanlık hizmeti veriliyor. Ayrıca Haşim İşcan, Çamlıbel, Fatih ve Ünsal Aile Eğitim Merkezleri’nde 2 ay boyunca yaz dönemi yetişkin ve çocuk kursları düzenleniyor.



HUKUK DANIŞMANLIĞI SADECE BÜYÜKŞEHİR’DE

Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi Birim Sorumlusu ve hukuk danışmanlığı hizmeti veren Avukat Semra Hoyrazlı Damar, Büyükşehir Belediyesi Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezleri’nin danışmanlık hizmetlerinden hobi kurslarına kadar birçok alanda Antalyalılara hizmet vermeye devam ettiğini belirterek, “Merkezlerimizde diyetisyen, hukuk, psikoloji danışmanlarımız, aile ve çocuk gelişim uzmanlarımız var. Vatandaşlarımız randevu alarak ücretsiz olarak bu danışmanlarımızdan destek alabiliyor. Kişilere hukuki problemlerini çözebilmek için önerilerde bulunuyor, hangi yolları izlemeleri gerektiğini anlatıyoruz. Boşanma, icra ve ceza gibi konularda danışmanlık hizmeti veriyoruz. Hukuk danışmanlık hizmetimiz ilçe belediyelerinde olmayan sadece Büyükşehir Belediyemizin ücretsiz olarak verdiği bir hizmettir” diye konuştu.



BESLENME EĞİTİMİ VERİLİYOR

Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi’nde görevli Diyetisyen İpek Öztaş da, danışanların daha çok kilo problemi, diyabet, kabızlık ve demir eksiliği konusunda geldiklerine dikkat çekerek, uyguladıkları program hakkında bilgi verdi. Öztaş, “Danışanlarımızın ilk olarak kan tahlillerini istiyoruz. Tahlillerini inceliyoruz. Kişinin kilosu, boyu, yaşamı ve yemek yeme düzeni hakkında kendilerinden bilgi alıyoruz. Kişilere nasıl doğru şekilde beslenebileceklerini öğretiyoruz. Bu konuda da oldukça başarılı sonuçlar alıyoruz” dedi.



YİYİP İÇEREK KİLO VERİYORLAR

Danışmanlık hizmeti verilen kişilerin 15 günlük periyodlar halinde kontrollerini yaptıklarını ifade eden Diyetisyen İpek Öztaş, şunları söyledi: “Vücuttaki ideal yağlanmaya ulaştığımızda da koruma programına geçiriyoruz. Hedef kiloya ulaşıncaya kadar takibini yapıyoruz. Ayda en az 2 kilo yağ vermeleri gerekiyor. Kendilerindeki değişimi gördükçe mutlu oluyorlar ve devam süreci geliyor. Hiçbir besin mucize değil, mucize yeterli ve dengeli beslenerek oluyor. Yiyerek içerek zayıflamanın lüksüne varıyorlar.” Öztaş ayrıca Profesyonel Diyetisyen Danışma Hizmetine yoğun bir talep olduğunu ve şimdiden Ağustos ayı randevularının alındığını ifade etti.