İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün akşam Habertürk ekranların Didem Arslan Yılmaz'ın yönettiği programda gazeteciler Deniz Zeyrek, Mehmet Akif Ersoy ve Nagehan Alçı'nın sorularını yanıtladı. Programa Nagehan Alçı'nın gündemle ve İstanbul seçimleri ile hiç bir ilgisi olmayan soruları damga vurdu.

İmamoğlu, Nagehan Alçı'nın 6-7 Ekim olayları ve Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğu ile ilgili bir sorusuna 'Nahegan hanım bunlar bir programlık konu, gündemle ilgili değil. Ben gazetecilerin özgürce görevlerini yapmalarını isterim. Bu ülkede fikir suçu diye bir şeyin olmamasını isterim. Ben iddia namesini okumuş değilim, neden ceza aldığını takip edebilmiş değilim yani detayını bilmediğim bir konuda benden hüküm istiyorsunuz." diye yanıt verdi.

Bu sözlerinin ardından araya giren moderatör Didem Arslan Yılmaz ''Sayın İmamoğlu arkadaşlar size bir cumhurbaşkanı adayı gibi bazı sorular soruyorlar' dedi.

[old_news_related_template title="Nagehan Alçı'ya sosyal medyada 'İmamoğlu' tepkisi!" desc="HaberTürk’te yayınlanan programın konuğu olan Ekrem İmamoğlu'na gazeteci Nagehan Alçı'nın sorduğu, “Devletle Abdullah Öcalan'ın görüşmesine olumlu bakar mısınız”, “Kürt ve Alevi katliamı olan Dersim katliamı konusunda ne düşünüyorsunuz”, “Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşme kararına ne diyorsunuz?” gibi sorular, sosyal medyada büyük tepki çekti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/27/iecrop/alci_16_9_1558989443.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/nagihan-alciya-sosyal-medyada-imamoglu-tepkisi-4951012/"]

[old_news_related_template title="Ekrem İmamoğlu canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı" desc="İstanbul'un Seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, 'Sayın Mevlüt Uysal döneminde sonra bizim ilavemizle Meclis'e, komisyona gelen imzalanan bir sözleşmeye sayın Binali Yıldırım niye imza atar? Seçim döneminde 85 lira Akbili 40 lira yapacağım dediğimde kimin parasını kime dağıtıyorsunuz diye fırça attılar. Sonra biz yaptık dediler' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/27/iecrop/imamoglu-haberturk_16_9_1558985604.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-ekrem-imamoglu-canli-yayinda-gazetecilerin-sorularini-yanitliyor-4950095/"]