İstanbul Ataşehir’de 2015 yılında, bir restoranda eşinin 3 yaşındaki erkek yeğeni Y.K.’nın yüzüne kimyasal madde attığı iddiasıyla yargılanan Cihan Araçman, “Kasten yaralama” suçundan 9 yıl 36 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Küçük çocuğun annesi Işıl G., Araçman hakkında tazminat davası açmıştı. Anadolu 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, Araçman’ın Y.K.’ya ödemesi gereken tutarın 3.246.179 TL olarak hesaplandığı ve Y.K. için eğitim giderleri ve tedavi masrafları için de ayrı bir hesaplamanın yapılması gerektiğinin belirtildiği bilirkişi raporunun ardından, ikinci kez bilirkişi raporu alınmasını istedi.

EK BİLİRKİŞİ RAPORU TALEP EDİLDİ

Mahkeme, Altı Nokta Körler Derneği’ne yazı yazılarak bir senelik okul ücreti ve özel eğitim giderlerinin sorulmasını istedi. Dernekten gelen rapora göre, göz, estetik uzmanı ve psikiyatri konusunda uzman bilirkişiler ile aktüerya bilirkişisinden oluşan heyetten ek bilirkişi raporu alınmasına karar verildi.

‘YÜZDE 100 İŞ GÖREMEZ’ DENMİŞTİ

Öte yandan Adli Tıp İhtisas Kurulundan alınan ve geçtiğimiz celse mahkemeye ulaşan raporda ise, Y.K.’nın hayatı boyunca başka birisinin yardımına muhtaç durumda olduğu ve yüzde 100 iş göremez durumda olduğu belirtilmişti.