Vatani görevini yaptığı Şırnak'ın Cizre ilçesindeki birliğinde 21 Eylül 2014 günü sabah nöbeti tutan Şerif Ceylan, birlikte nöbet tuttuğu asker arkadaşının elindeki silahı kendisinden aldığını ve bu sırada şarjörü silahtan çıkarmasına rağmen silahın içinde mermi kaldığını söyledi. Arkadaşının tetiğe dokunmasıyla sağ göğsünden vurulan Ceylan, gördüğü tedaviyle yaşama tutundu ancak belden aşağı felç kaldı.

'4,5 YILDIR AYAĞA KALKAMADIM'


Olay sonrası bir ameliyat geçirdiğini ve ilk günden itibaren fizik tedavilerle ayağa kalkmak için çabaladığını ama bir türlü sonuç alamadığını söyleyen Ceylan, "Doktorlar iki yıl içerisinde yürürsün dediler. 4,5 yıl oldu ve hala tekerlekli sandalyeye mahkumum. Şu an yürümeme dair umutlarım azalmış durumda. Ama ayağa kalkacağım güne kadar çabalayacağım.

Vazife malullüğü hakkımı istiyorum, aileme yük olmak istemiyorum. Yetkililerden yardım istiyorum. Cumhurbaşkanıma sesleniyorum. Çalışmak istiyorum. İş hakkım olursa, memurluk olursa, kısacası ne olursa olsun. 25 yaşındayım ve bu durumda olan arkadaşlarım kendilerine yetebiliyorlar haklarını alabildikleri için. İstedikleri şeyleri başarabiliyorlar ama ben başaramıyorum. Bu durum beni üzüyor. Tedaviye gitmek istiyorum fakat maddi sıkıntılardan dolayı doğru düzgün gidemiyorum."

ADANA, (DHA)