Isparta'da bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi Edebiyat Bölümü'nden mezun olan 32 yaşındaki Recep Gürdal, daha sonra Yüksekova’ya dönerek ücretli öğretmenlik yapmaya başladı.

Burada 1.5 yıl ücretli öğretmenlik yapan Gürdal, ataması yapılmayınca çocukluk mesleği ayakkabı boyacılığına döndü.

Kardeşleriyle birlikte ayakkabı boyacılığı yapan Gürdal, atanacağı günü özlemle bekliyor.


BİR DAHA FIRSAT VERİLSE...


Çocukluk mesleği olan ayakkabı boyacılığını da öğretmenlik gibi en iyi şekilde yaptığını ifade eden Recep Gürdal, "Bir daha fırsat verilse, 'ne okumak istersiniz' deseler, kesinlikle 'edebiyat öğretmenliği' derim" şeklinde konuştu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden 2010'da mezun olduğunu anlatan Gürdal, asıl mesleğini yapamasa da hiç pişman olmamasının nedenini ise şu sözlerle aktardı:

"Çünkü öğrencileri çok seviyorum, insanları çok seviyorum, insanlara bir şeyler öğretmeyi çok seviyorum."


HA BUGÜN HA YARIN, BİR ŞANS GELİR DE...


Mezun olduktan sonra 1,5 yıl Yüksekova’da öğretmenlik yaptığını söyleyen Gürdal, "Öğretmenliği de zevkle yaptım. Hâlâ da o öğretmenliği yapma arzusunu sürekli içimde çiçek yetiştir gibi yetiştirmeye çalışıyorum" dedi.

Öğretmenlik yapacağı günü dört gözle bekleyen Gürdal, şöyle konuştu:

"Ha bugün, ha yarın bir şans gelir de öğretmenliğe başlarız ümidiyle bekliyorum. Biliyorsunuz bugün Öğretmenler Günü. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin gününü kutlarım."


ÖĞRETMENLİK MÜTHİŞ BİR MESLEK


Ayakkabı boyacılığı yaptığı için pişman olmadığını dile getiren Gürdal, “Bu mesleği seçtim, pişman değilim. Hiçbir zaman bahanelerin arkasına sığınmadım" dedi.

Yine de öğretmenliği müthiş bir meslek olarak gören Recep Gürdal, "Çünkü doktorları, mühendisleri, avukatları yetiştiren öğretmenlerdir" şeklinde konuştu.

Gürdal, "Ne iş yaparsanız yapın asla ve asla kalite ve dürüstlükten ödün vermeyin, en iyisi olmaya çalışın. Boyacı iseniz en iyi boyacı olun” ifadelerini kullandı. (İHA)