VR (Virtual Reality) olarak da bilinen sanal gerçeklik, kullanıcıların kendilerini bulundukları yerden farklı bir ortamı bir gözlük aracılığıyla 3 boyutlu olarak deneyimleyecekleri bir teknoloji olarak biliniyor.

Popüleritesi her geçen gün artan sanal gerçeklik gözlükleri bilgisayar oyunlarından inşaat sektörüne, turizmden spora bir çok alanda kullanıyor.

Bu teknoloji, son dönemde alışveriş merkezlerinde de kendine yer bulmaya başladı. Açılan sanal gerçeklik merkezlerinde saatlik veya dakikalık ücretler karşılığında oyun oynatılıyor.

Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezi olan Emaar Squre Mall’da da VR Room ve VR Room Arena adıyla iki sanal gerçeklik oyun alanı bulunuyor. Ziyaretçiler 15 dakika için 35 lira, 30 dakika için 50, 60 dakika için ise 90 lira ücret vererek oyun oynuyor.

8 yaş ve üzeri için uygun olduğu belirtilen sanal gerçeklik oyunları kurulan ekranlardan da ziyaretçilere izletiliyor.

Az sonra izleyeceğiniz görüntüler 3 Eylül 2019 günü Emaar AVM’nin -3’üncü katında yer alan VR Room Arena’da çekildi.

Sanal gerçeklik gözlüğü ile bilgisayar oyunu oynayan bir müşterinin, oyunda tam otomatik silahlarla yaptığı “katliam” naklen alışveriş merkezinin ziyaretçilere hem izletildi hem de dinletildi.

Silah sesleriyle bir anda dehşete kapılan AVM müşterileri, küçük yaşta çocuklara bu tarz şiddet oyunlarının kamusal alanda izletilmesine tepki gösterdi.

İşte o görüntüler:

AVM YÖNETİMİ: ÖZÜR DİLİYORUZ

Sözcü’nün haberinin ardından Emaar AVM yönetimi bir açıklama yaparak ziyaretçilerinden özür diledi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Alışveriş merkezimiz bünyesinde yer alan VR ROOM sanal gerçeklik oyun alanımızda yaşanan bu olay, operatör kaynaklı olup durum fark edilir edilmez gerekli önlemler alınmıştır. VR ROOM’da oynanan oyunlar, ses ve görüntü olarak dışarı yansıtılmamaktadır. Ayrıca sanal gerçeklik oyun alanımızda oynanabilen oyunların tümü lisanlı olup, regülasyonlarda belirtilen yaş sınırlarına uyulmaktadır. Ziyaretçilerimizin huzuru ve rahatı bizim için çok önemlidir. Yaşanan bu hadiseden dolayı tüm ziyaretçilerimizden özür diliyor, ilginiz ve hassasiyetiniz için teşekkür ediyoruz.”

[old_news_related_template title="Çamlıca’ya şeyhkondu!" desc="Yasalara aykırı imar planıyla kupon araziyi satın alan El Maktum'dan, yer altına Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezi, üstüne 1000 konutinşa ediyor!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2015/03/17/cam2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2015/ekonomi/camlicaya-seyhkondu-774256/"]