Demirören ve Kalyoncu ailelerinin çocuklarının 13 Nisan akşamı Çırağan Sarayında yapılan düğüne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gitmesi üzerine, Sarayın önündeki caddenin bir kısmı kapatılmıştı, trafiğin 20 dakika boyunca ilerlememesi üzerine otobüsten inerek yürümeye başlayan Sertuğ Sürenoğlu, karşılaştığı polislere, "Bir düğün için bu yapılır mı?" diye tepki göstermişti.

[caption id="attachment_4575878" align="aligncenter" width="880"] Avukat Sertuğ Sürenoğlu uğradığı saldırının ardından böyle görüntülenmişti.[/caption]

Bu sırada çevrede bulunan Cumhurbaşkanlığı korumaları, Sürenoğlu’nun Cumhurbaşkanına hakaret ettiğini iddia ederek gözaltına almıştı. Daha sonra yaralı halde kamuoyunun karşısına çıkan Avukat Sürenoğlu; koruma aracına ters kelepçe takılarak ve gözleri bağlanmış şekilde bindirildiğini, Çırağan Sarayı'nın otoparkına götürülerek 2 saat boyunca işkenceye uğradığını iddia etmişti. Daha sonra Cumhurbaşkanına hakaret ettiği şeklinde tutanak imzalatılan Sürenoğlu, polislere teslim edilmiş bir gece gözaltında tutulduktan sonra çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından ev hapsine alınmasına karar verilerek serbest bırakılmıştı.
Sürenoğlu'nun savcılık ifadesinde, “Ben oraya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geleceğini dahi bilmiyordum. Bana Cumhurbaşkanı korumaları işkence yaptı ve zorla Cumhurbaşkanına hakaret ettiğimi beyan eden tutanak imzalatıldı” dediği anlaşılmıştı.

BARO BAŞKANI FEYZİOĞLU YAŞANANLARA BÖYLE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

 BAŞSAVCILIK, AÇIKLAMA YAPMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da konunun kamuoyuna yansıması üzerine bir açıklama yapmış; Açıklamada “Çırağan Caddesi üzerinde seyreden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na ait konvoyun geçişi sırasında haberlere konu şahsın 13 Nisan 2019 tarihli yakalama tutanağı içeriğine göre Cumhurbaşkanının bulunduğu araca doğru koşarak hakaretlerde bulunduğuna dair iddialar ve tespitler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltı kararı verilmiş şüpheli sevk edildiği Sulh Ceza hakimliği tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır. Şüpheli hakkındaki bu soruşturma ile ilgili birlikte şüphelinin kötü muameleye uğradığına ilişkin iddialar da Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturulmaktadır” ifadelerine yer verilmişti.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Dava sürecinin devam ettiği konuyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Avukat Sertuğ Sürenoğlu'nun "Bir düğün için bu yapılır mı?" diye konvoy geçişinde trafik polislerine tepki gösterdiği, trafik polislerine sivil giyimli kişiler tarafından verilen "Alın bunu..." talimatı üzerine, Sürenoğlu'nun bir polis aracına yakapaça bindirilerek götürüldüğü görülüyor.