İstanbul 7'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Hanzade Doğan Boyner ve avukatları katıldı. Vuslat Doğan Sabancı da duruşmayı izleyicilere ayrılan bölümden izledi.

"BOZMA KARARI DOĞRU DEĞİLDİR"

Bozma kararına ilişkin savunma yapan Hanzade Doğan Boyner, 3 sayfalık yazılı beyanını mahkemeye sunarak, "Bozma kararı doğru değildir. Israr edilmesini isteriz" dedi. Hanzade Doğan Boyner'in avukatı Köksal Bayraktar da, "Örtülü kazanç aktarımı yoktur. 12 yıllık zaman aşımı süresi dolmuştur. Davanın düşürülmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Vuslat Doğan Sabancı (sağdaki) kardeşi Hanzade Doğan Boyner'i yalnız bırakmadı.


"BERAAT VERİLSİN

Avukat Şehnaz Yüzer ise "Müvekkillerimiz davaya konu edilen 4 şirketin hepsinde yönetim kurulu üyesi değildir. Bu suçun oluşması için öncelikle yönetim kurulu üyesi olmaları gerekir. Bu husus dikkate alınarak öncelikle beraat kararı verilmesini veya davanın düşürülmesine karar verilmesini talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

SPK AVUKATI: "CEZA VERİLSİN" DEDİ

SPK vekili Merzuke Dağlı ise zaman aşımı süresinin dolmadığını belirterek "Sanıkların cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

site:sozcu.com.tr aydın doğan ile ilgili görsel sonucu Aydın Doğan tüm şirketlerini Demirören grubuna satarak medyadan çekilmişti.


"ZAMAN AŞIMI SÜRESİ DOLDU"

Mahkeme hakimi, sanıklar hakkında düzenlenen iddianamede istenen ceza miktarının 2-5 yıl hapis cezası olması sebebiyle bu durumun 8 yıllık zaman aşımına tabii olduğunu belirterek, zaman aşımını kesen hallerin söz konusu olmadığını bu nedenle de zaman aşımı süresi dolduğu gerekçesi ile davanın düşürülmesine karar verdiğini açıkladı.

YARGITAY BERAAT KARARINI BOZMUŞTU

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi, yaptığı yargılama sonucunda, sanıklar Aydın Doğan,Hanzade Vasfiye Doğan Boyner, İmre Barmanbek ve Ali Rıza Temuroğlu'nun, atılı suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle ayrı ayrı beraatlerine karar vermişti. Yargıtay 7. Dairesi ise Sermaye Piyasası Kanunu'nda yapılan düzenleme nedeniyle verilen beraat kararının tekrar gözden geçirilmesi için bozarak dava dosyasını mahkemeye iade etmişti. Yargıtay'ın bozma kararından ardından dosyaya yeniden bakan İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi, ilk kararında direnmişti. Dava dosyası yeniden Yargıtay'a gönderilmişti. Dosyaya bakan Yargıtay 19. Ceza Dairesi ise daha önce sanıklar hakkında verilen beraat kararını bozarak sanıklar hakkında atılı suçun unsurlarının oluştuğuna ve sanıkların mahkumiyetine karar verilmesi için dosyayı yerel mahkemeye göndermişti.