İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 14 Haziran Cuma günü görülecek Sözcü yazarları davası öncesinde, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan Sözcü yazarı Aytunç Erkin, önemli açıklamalarda bulundu.

Sözcü yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile Sözcü Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, sozcu.com.tr Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin ve Haber Koordinatörü Yücel Arı’nin yargılandığı dava ile ilgili konuşan Erkin, “Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay, hayatını sadece gazeteciliğe adamıştır. Bu kişiye FETÖ’cü demek, akıl tutulmasıdır. FETÖ ile mücadele bambaşkadır. Siz bu davaları buraya eklemlerseniz kriptoların operasyonuna gelirsiniz. FETÖ'cüler gladyodur ve biz gladyo ile savaşıyoruz” dedi. Erkin, “1960’larda okuma yazma bilmeyen bir kişinin Erzurum’da Komünizm ile Mücadele Derneği’ni kurması Amerika’nın işidir' dedi.

Erkin, Bilal Ak’ın 'Gerçekleri Arşiv Yazar' isimli kitabında Sözcü Kumpası’ndan bahsedildiğini söyledi. 2007-2019 yılları arasında Sözcü’nün attığı manşetler ile aynı dönemde iktidara yakın gazetelerin attığı manşetleri kitaplaştırdığını belirterek, 'Arşiv niteliğinde bir kitap' dedi.

Küçükkaya’nın Sözcü davası ile ilgili sorularını cevaplandırmaya devam eden Erkin, '15 Temmuz 2016’da hain darbe girişiminin olduğu gün internet sitemizde Gökmen Ulu imzalı bir haberimiz vardı. Sözcü Erdoğan’ı buldu. Soruyorum size, siz bir gazeteci olarak 10 gün ortada olmayan bir başbakanı bulmak istemez misiniz, bunu haber yapmak istemez misiniz? “şeklinde Küçükkaya’ya bir soru yöneltti. Küçükkaya’da “Eskiden böyle haberler yaptığımızda pirim alırdık “dedi. Erkin’de, “Gökem Ulu’nun  prim de 6 ay içrede yatmak oldu” şeklinde cevap verdi.

'Sözcü gazetesi yıllar önce uyardı bizi o zaman dinleselerdi FETÖ ile mücadele olmazdı' ifadelerini kullanan Erkin, 'Sözcü iddianamesini bütün gazeteci arkadaşlar okusun. Biz 17-25 tarihinde attığımız manşetler ile suçlanıyoruz o zaman ortada FETÖ yoktu. Biz 2 gün sonraki davadan vicdan ve adalet bekliyoruz. Bu dava, bizlere büyük bir hakaret. Arkadaşlarımızdan FETÖ'cü çıkartamazsınız bu hayatın olağan akışına aykırı. Madem yargı reformu yapılacak işe buradan başlayalım. Gelin, kızgın demiri soğutalım' dedi.