Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla Ümraniye’de gerçekleşen yürüyüş sırasında Mehmet Ayvalıtaş’ın (20) bir aracın çarpması sonucu ölümüyle ilgili 2 sanığın “Taksirle adam öldürme ve yaralama” suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 22. duruşmasında, tutuksuz sanıklar Mehmet Görkem Demirtaş ve Cengiz Aktaş, Mehmet Ayvalıtaş’ın ailesi ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.

[old_news_related_template title="Ayvalıtaş davasında mahkeme 4. kez rapor istedi" desc="Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla Ümraniye’de gerçekleşen yürüyüş sırasında Mehmet Ayvalıtaş’ın bir aracın çarpması sonucu ölümüne ilişkin 2 sanığın yargılandığı davada, mahkeme heyeti, sanıkların kusur durumları ile ilgili yeni bilirkişi raporu alınmasını istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/mavyalitas_16_9_1525864303.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/ayvalitas-davasinda-mahkeme-4-kez-rapor-istedi-2397556/"]

BİLİRKİŞİ MAZERET SUNDU, RAPOR GELMEDİ


Sanıkların kusur durumları ile ilgili 4. kez rapor alınmasına ilişkin görevlendirilen bilirkişi, celse arasında sunduğu mazeret dilekçesinde, ellerinde 80'in üzerinde dosya incelemesi olduğunu belirterek, raporun hazırlanması için ek süre talep etti.

KEŞİF YAPILMASINI İSTEDİ


Baba Ali Ayvalıtaş, oğlunun ölüm yıldönümünde keşif yapılmasını ve sanıkların tutuklanmasını istedi. Mehmet Ayvalıtaş’ın kardeşi Muharrem Ayvalıtaş ise, “Kardeşim öleli 6 sene oldu. O zaman ben öğrenciydim. Şimdi okudum mühendis oldum. Sorumlu olduğunu düşündüğümüz kişiler haklarında işlem yapılmadı. Çapraz sorgu yapılmadı. 6 sene geçti hala bu durumlar aydınlatılmadı. Ceza vermek istemiyorsanız da söyleyin. Artık gelip gitmek istemiyorum. Buraya her geldiğimizde canımız yanıyor.” dedi.

RAPOR 15 GÜNDE GELMEZSE MAHKEMEDEN SUÇ DUYURUSU


Bilirkişilere 15 günlük kesin süre veren mahkeme heyeti, bu süre içinde rapor gönderilmezse görevlerini ihmal ettikleri gerekçesiyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağını belirtti. Öte yandan raporun sunulmaması halinde, bilirkişi heyetinin görevine son verilerek aynı üniversiteden 3 kişilik başka bilirkişi heyetinden rapor istenmesine karar verdi. Ayrıca mahkeme heyeti Ayvalıtaş’ın ailesinin çapraz sorgu ve sanıkların tutuklanmasına yönelik taleplerini de reddederek, duruşmayı erteledi.