İstanbul’un Sultangazi ilçesine bağlı 50. Yıl Mahallesi'nde 19 Aralık 2015’te Azerbaycan uyruklu Ramil Mammadov sokak ortasında öldürülmüştü. Cinayetle ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan İstanbul Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Mammadov'u öldürenlerin de Azerbaycan uyruklu Yapon G. ile oğlu Natik G. olduğunu belirledi.

İKİ AİLE ARASINDA HUSUMET BAŞLADI


Öldürülen Ramil Mammadov'un kardeşi Sahip Mammadov, cinayetten İstanbul'da yaşayan Aliyev ailesinin bazı bireylerini sorumlu tuttu. Bunun üzerine iki aile arasında husumet yaşanmaya başladı. Sahip Mammadov, 15 Ocak 2017’de Gaziosmanpaşa Şemsipaşa Mahallesi'nde Mişirhan Aliyev'i kurşun yağmuruna tuttu. Mişirhan Aliyev saldırıda hayatını kaybederken, Mammadov ve yanındaki 2 kişi kayıplara karıştı.

YAKALANAMADI 2. CİNAYETİ İŞLEDİ

Polis ekiplerinden kaçmayı başaran Sahip Mammadov 8 Ağustos 2018’de Gaziosmanpaşa'da bu kez de Mişirhan Aliyev'in kardeşi Ganjali Aliyev'e kurşun yağdırdı. Saldırı da Ganjali Aliyev hayatını kaybederken, Mammadov yine sırra kadem bastı.

Asıf Ganjali (tutuklu) Asıf Aliyev (öndeki) Ramil Mammadov'u öldürmekten tutuklandı,  Ganjali Aliyev ise  (arkadaki) geçtiğimiz Ağustos ayında Sahip Mammadov tarafından öldürüldü.


BU KEZ ALIYEV AİLESİ SALDIRAYA GEÇTİ

Ganjali Aliyev'in de hayatını kaybetmesinden yaklaşık 14 gün sonra bu kez de Aliyev ailesi hareket geçti. Asıf Aliyev isimli şüpheli Gaziosmanpaşa'ya bağlı Cengiz Topel Caddesi'nde Sahip Mammadov'un akrabası Ramil Mammadov'u öldürdü. Olayın ardında kısa sürede yakalanan Asıf Aliyev çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

MAMMADOV AİLESİ KARŞILIK VERDİ

Yaşanan iki cinayetten sonra bu kez Mammadov ailesi kan davasını sürdürdü. Mammadov ailesinden Kasım Mammadov ve Mubarız Mammadov, Gaziosmanpaşa 755 Sokak'ta Ruhin Agayev’i öldürdü. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan Kasım ve Mubarız Mammadov da kayıplara karıştı.

Sahip Mammadov da tutuklandı. Sahip Mammadov da tutuklandı.


SAHİP MAMMADOV YAKALANDI

Cinayetlerin artması üzerine Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışmalarını hızlandırdı. Sürdürülen teknik ve fiziki takipler sonucu Sahip Mammadov'un hasta olan çocuğunu Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdüğü tespit edildi. Hemen hastane çevresinde emniyet tedbirleri alan ekipler, hastane çıkışı Sahip Mammadov'u ve yanındaki M.A ve T.M. isimli 2 şüpheliyi de gözaltına aldı.Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Sahip Mammadov tutuklanırken, yanındaki diğer 2 kişi serbest kaldı.