Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında ciddi sorunlar olduğunu dile getiren Mahalli, “Türkiye’de yandaş medya Suudi Arabistan’ı ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni Türkiye’ye yönelik karanlık işler çevirdiklerini, PYD’ye yardım ettiklerini, Türkiye’yi içerden karıştırmaya çalıştıklarını hatta 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin arkasında olduklarına yönelik bir haber çıktı. Buna karşın Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır medyası da aynı şekilde özellikle Cemal Kaşıkçı olayından sonra Türkiye daha doğrusu Erdoğan karşıtı kampanya yürütüyor” ifadelerini kullandı.

[caption id="attachment_4605502" align="aligncenter" width="880"] Ortadoğu uzmanı Hüsnü Mahalli BAE ajanının cezaevindeki ölümünü değerlendirdi.[/caption]

"ORTADOĞU MEDYASI SUSKUN"

Yaşanan olayı Ortadoğu medyasının görmezden geldiğini belirten Mahalli, “Ajan konusunda ise Birleşik Arap Emirlikleri medyası bile bu konunun çok üzerine gitmedi. İntihar konusuyla ilgili de ben haber görmedim. Ajanların filmlerdeki gibi intihar etmesi ya da karanlık eller tarafından öldürülmesi mümkündür. Bunlar normal şeyler. Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye arasında karşılıklı suçlamalar göz önünde bulundurulursa her türlü senaryo yazılabilir. Bu bir gerçek. En azından filmlerden görüyoruz” dedi.

"TÜRKİYE'YE DÜŞMANLAR"

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır ve darbeden sonraki Sudan yönetiminin Türkiye'ye yönelik düşmanlık rüzgarları estirdiğine dikkat çeken Mahalli "Çünkü onlara göre Türkiye Müslüman Kardeşleri destekliyor. Bu ülkelerde Müslüman Kardeşleri terör örgütü olarak ilan etmiş. Müslüman kardeşlerin yöneticileri liderleri Türkiye’de onlara göre karanlık işler çeviriyor. O ülkeler de Türkiye’ye karşı her fırsatı değerlendiriyorlar. Trump ise bu ülkeleri müttefiki olarak kabul ediyor. Türkiye’nin bu ülkelerle kavgası dolaylı olarak Trump ile kavgasıdır” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="İstanbul'da yakalanan iki casustan biri cezaevinde intihar etti" desc="Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen ve İstanbul'da yakalanan iki casustan biri cezaevinde intihar etti. Savcılık açıklamasında şüpheli Zaki Y.M. Hasan cezaevinde banyo kapısında asılı olarak infaz koruma memurları tarafından bulunduğu ifade edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/29/iecrop/casuslar_16_9_1556518491.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/istanbulda-yakalanan-iki-casustan-biri-cezaevinde-intihar-etti-4599538/"]