Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisinde ve bahar ayları gelmiş olmasına rağmen soğuklar yurdu etkiliyor. Doğu illerimizde ve Karadeniz'de bazı şehirlerde kar yağışı etkili oldu. Çiftçiler mahsulün zarar görmesinden korkuyor...

ORDU BEYAZA BÜRÜNDÜ

Ordu'nun Kabadüz ilçesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışıyla ilçenin orta ve yüksek kesimleri beyaza büründü.
Nisan ayının ortasında yağan kar ilçe sakinlerini şaşırttı. Aralıklarla devam eden kar yağışıyla fındık bahçeleri ve meyve ağaçları karla kaplandı. Çiftçiler fındığın zarar görebileceği endişesi taşıyor.
İlçenin Yokuşdibi Mahallesi'nde yaşayan İlkay Pala, gece saatlerinde başlayan kar yağışı ile fındık dallarının beyaza büründüğünü söyledi.



"İnşallah korktuğumuz başımıza gelmez”
Nisan ayının ortasında kar yağmasının kendisini endişelendirdiğini dile getiren Pala, “Geçtiğimiz günlerde havaların güneşli olmasıyla tüm fındık bahçeleri yapraklarını açmıştı. Şimdi ise kar yağıyor. Endişemiz sıcaklık daha da düşerse fındık ve meyve ağaçlarının çiçekleri dondan etkilenir. İnşallah korktuğumuz başımıza gelmez” dedi.
Öte yandan kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

ERZURUM'DA KAR TEMİZLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Doğu Anadolu'da bazı kentlerde, Nisan ayının ortasında kar sürprizi yaşandı. Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düştüğü Erzurum'da dün gece başlayan kar yağışı, kenti beyaza bürüdü.



Vatandaşlar güne kar yağışıyla uyanırken, belediye ekipleri kentte temizlik çalışması başlattı. Kar kalınlığının 5 santimetreyi geçtiği kentte trafikte de aksamalar oldu. Meteoroloji yetkilileri, soğuk hava dalgasının hafta sonuna kadar devam edeceğini açıkladı.

KARS VE ARDAHAN'DA KARDAN ETKİLENDİ

Kars'ta ise gece etkili olan şiddetli yağmur, sabah saatlerinde yerini kara bıraktı. Kar yağışı nedeniyle kent beyaza büründü. Bir süre sonra havanın ısınmasıyla birlikte, karlar eridi.



Ardahan'da da sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Okula gitmek için evlerinden çıkan öğrenciler, beyüz örtüyle şaşkınlık yaşadı.