Somali'nin başkenti Mogadişu'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Turan Sevi ve Mehmet Kaplan'ın cenazesi ile yaralanan 16 Somalili Türkiye'ye getirildi.

Aden Adde Uluslararası Havalimanı'ndan TSİ 15.00'te havalanan ve Mogadişu'daki terör saldırısında hayatını kaybeden 2 Türk vatandaşının cenazesi ile yaralanan 16 Somaliliyi taşıyan Türk Hava Kuvvetlerine ait A400M tipi askeri uçak, Etimesgut Askeri Havalimanı'na indi.

Hayatını kaybeden 2 Türk vatandaşının cenazesi, buradan alınarak ailelerine teslim edilmek üzere hastaneye götürüldü. Türkiye'ye getirilen yaralı Somaliler de tedavileri için çeşitli hastanelere sevk edildi.

Uçağı karşılamak için havalimanına gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, burada yaptığı açıklamada, dost ve kardeş ülke Somali'de meydana gelen patlamayı lanetleyerek üzüntülerini ifade etti.

Koca, Milli Savunma Bakanlığıyla yapılan hazırlıkların ardından Türk Silahlı Kuvvetlerine ait ambulans uçağı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve cerrahlardan oluşan 20 kişilik bir sağlık ekibiyle dün akşam Somali'ye gönderdiklerini kaydetti.

Olayda hayatını kaybeden 2 Türk vatandaşının cenazesi ile yaralanan 16 Somalilinin uçakla Türkiye'ye getirildiğini belirten Koca, patlamada hayatlarını kaybeden Turan Sevi ve Mehmet Kaplan'ın yakınlarına başsağlığı diledi. AA

[old_news_related_template title="Somali'de bombalı saldırı: Ölenler arasında iki Türk de var!" desc="Doğu Afrika ülkesi Somali'de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 80 kişi öldü. Kan donduran saldırıda iki Türk vatandaşı da hayatını kaybetti. Ölen Türklerin yol yapım çalışmaları yürüten bir Türk şirketinde çalışan dozer operatörü Mehmet Kaplan ve greyder operatörü Mustafa Yaman olduğu öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/28/iecrop/somali-aa1_10389938_16_9_1577550402.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-afrika-ulkesi-sokta-cok-sayida-olu-var-5535421/"]