İstanbul Emniyetine bağlı Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri 3 Aralık’ta Bakırköy D-100 yan yolda uygulama yaptı. Motosikletli ekipler saat 18.00 sıralarında, şüpheli görülen bir aracı durdurdu. Aracın plakasıyla ilgili “kayıp-çalıntı” kaydı olduğu anlaşılan araçtaki 2 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise aracın ön konsolunda anahtarlık kumandası şeklinde bir “sinyal bozucu” bulundu.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ

Emniyete götürülen Selahattin D. (47) ve Mehmet B.’nin (37) kayıtlarına bakıldı. Mehmet B.’nin terör örgütü IŞİD soruşturması kapsamında 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce aranması olduğu öğrenildi. Selahattin D., yapılan işlemlerin ardından serbest kaldı. “ Silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla ilgili aranan Mehmet B.’nin ise işlemlerin ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Sözcülüğünden edinilen bilgiye göre, Mehmet B. aranması olan mahkemece yapılan işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

SİNYAL BOZUCU NEDİR

Anahtarlık şeklindeki sinyal bozucular kısa mesafede etkili olan ürünlerdir. Otomobillerin uzaktan kumandalarını etkisiz hale getirmek için kullanılır. Otomobilinden inen bir kişi aracını kilitlemek için düğmeye bastığı sırada çalıştırılan sinyal bozucu, kapıların kilitlenmesini engeller. Otomobil sahibi aracını kilitlediğini zannederek yoluna devam ederken araç hırsızların hedefi olur.