Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp, cezaevinde beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetmesi sonrası Bolyoz kumpas davasından beraat etmişti.

Beraat sonrası Özenalp'in ailesi Ankara Sincan Batı Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir maddi ve manevi tazminat davası açtı. Dava sonucunda mahkeme aileye 2 bin 601 lira 36 kuruş maddi tazminat, eşi Sema Özenalp için 300 bin, çocukları Batu ve Duru için de ayrı ayrı 150 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Bu kararı aile ve Maliye temyiz etti. Temyiz davası Yargıtay 12. Ceza Dairesi'nde görüldü. Davanın savcısının, "yerel mahkemenin kararı onansın" görüşüne rağmen Yargıtay 12. Ceza Dairesi 'Kendisi dava açmadı ve ailesine de vasiyette bulunmadı' gerekçesiyle tazminat ödenmemesini istedi.

Cenaze töreninde çocukları ve ailesinin gözyaşlarıyla vatandaşların hafızalarına kazınan Özenalp hakkında verilen bu karar aileyi bir kez daha yıktı.

Deniz Kurmay Albay Özenalp'in ailesi ve yakınları mahkeme salonundaydı. Deniz Kurmay Albay Özenalp'in ailesi ve yakınları mahkeme salonundaydı.


DAVA YENİDEN GÖRÜLÜYOR

Odatv'den Müyesser Yıldız'ın haberine göre, Yargıtay'ın kararından sonra dava Sincan Batı Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başladı. Özenalp'in ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra üniversite öğrencilerinin de bulunduğu mahkeme salonunda rahmetli Albay'ın eşi Sema Özenalp, "Çocuklarım adına buradayım. Biri 5, diğeri 12 yaşındayken 3 yıl boyunca babalarını cezaevinde görebildi. Maalesef babaları gözlerinin önünde vefat etti, bu vefatı izlemek durumunda kaldılar. Bunun geri dönüşü asla olmayacak ve ömür boyu yaşayacaklar. Bu yaşananların bizler için 'eziyet' olmadığı yönünde karar verilmesine üzüldüm. Çocuklarımın bundan sonraki hayatının biraz kolaylaşması için kararınızda direnmenizi istiyorum" ifadelerini kullandı.