Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır güvenliğini sağlamak ve terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve IŞİD’e karşı başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’nda teröristlere ağır bir darbe daha indirildi. İki gün önce akşam saatlerinde Resulayn'a giren SMO birlikleri terör örgütü PKK YPG ile çatışmaya girdi. Dün de devam eden çatışmalara TSK da top atışlarıyla destek veriyor. TSK'nın desteğiyle ilerleyen SMO, alanın büyük bir bölümünü teröristlerden arındırdı. Kaçan teröristler ise Ceylanpınar'daki sivil yerleşim yerine girerek taciz ateşine devam ediyor.

[old_news_related_template title="Trump'tan yeni 'Barış Pınarı Harekâtı' ve yaptırım açıklamaları" desc="ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından Barış Pınarı Harekâtı ve Türkiye'ye uygulanacak yaptırımlar konusuna ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/13/iecrop/2019-10-12t23210_16_9_1570978446.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/trumptan-yeni-baris-pinari-harekati-aciklamasi-5386771/"]

TEL ABYAD’I PKK/PYD’DEN ALINDI

Öte yandan Terör örgütü PKK/YPG/PYD’nin sözde asayiş merkezi olan Tel Abyad terörist unsurlardan temizlendi. Suriye Milli Ordusu flaş bir açıklama yaptı. Suriye Milli Ordusu Sözcüsü Yusuf Hamud, “Kuvvetlerimiz Tel Abyad’ı tamamen PKK/PYD’den aldı” açıklamasında bulundu.

[old_news_related_template title="Son dakika... Barış Pınarı Harekâtı: ABD askerleri bir bölgeden daha çekildi" desc="ABD'nin çok okunan gazetelerinden Washington Post'a konuşan kaynaklar, bölgedeki Amerikan askerlerinin üçüncü kentten de ayrıldığını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde Tel Abyad ve Resulayn'dan ayrılan Amerikan askerinin bugün Ayn El İsa kasabasını terk ettiği belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/13/iecrop/abd-askerleri-suriye-reuters_16_9_1550507843_16_9_1570970273.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-baris-pinari-harekati-abd-askerleri-bir-bolgeden-daha-cekildi-5386625/"]

GÜMRÜK KAPISINA SMO BAYRAĞI ÇEKİLDİ

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad ilçe merkezinin tamamının YPG/PKK'lı teröristlerden temizlenmesinin ardından Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri tarafından ilçenin Türkiye sınırındaki gümrük kapısına SMO bayrağı çekildi.



ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen PKK/PYD-YPG'li terörist sayısının toplam 525 olduğunu açıkladı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Başarıyla devam eden Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG'li terörist sayısı 525 oldu" ifadelerine yer verildi.