Türkiye, ABD ile yapılan girişimlere rağmen komşusu Suriye´nin kuzeyini işgal eden terör örgütü PKK/YPG unsurlarının silah bırakıp bölgeyi terk etmemesi üzerine 9 Ekim günü saat 16.00´da Barış Pınarı Harekatı´nı başlattı. Terör hedeflerinin uçaklarla bombalanması, sınır hattında konuşlandırılan obüslerle de ateş altına alınmasıyla başlayan harekatta TSK ve SMO askerleri de sınırı geçerek karadan Suriye´ye giriş yaptı. Tel Abyad ve Resulayn kırsalında başlayan harekatta birlikler kısa sürede birçok yerleşim alanında kontrolü sağladı. Resulayn ve Tel Abyad´da da birlikler kısa sürede kontrolü sağlayarak bu kentleri teröristlerden arındırdı.


673 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ


9´uncu gününe giren Barış Pınarı Harekatı´nda şu ana kadar 673 terörist etkisiz hale getirildi. Çok sayıda teröristin silahlarını bırakarak kaçtığı Fırat´ın doğusundaki bölgelerde halen gizlenen teröristler ise meskun mahal operasyonları kapsamında güvenlik güçlerince tek tek bulunarak etkisiz hale getiriliyor. Zaman zaman TSK ve SMO birliklerine ya da Türkiye´ye yönelik saldırı düzenlemeye kalkışan teröristler ise insansız hava araçları ve diğer istihbarat kaynakları ile tespit edilmesinin ardından sınır birliklerinden yapılan obüs atışları ile vuruluyor.


AKÇAKALE SINIRINDA SESSİZLİK


Tel Abyad´ın teröristlerden temizlenmesinin ardından sınır komşusu Akçakale´de ise sessizlik hakim. Roket ve havan atışlarının son bulmasının ardından Akçakale´de vatandaşlar, eski günlerine dönmenin mutluluğunu yaşarken, harekatın başarıyla tamamlanması dileğini dile getirdi.

FOTO:SÖZCÜ


 

HAYAT NORMALA DÖNÜYOR

Tel Abyad'ın hemen karşısında bulunan Şanlıurfa'nın Akçakele ilçesinde ise hayat normale dönüyor. İlçede dükkanlarını kapatan esnaf, bugün iş başı yaptı.

FOTO:SÖZCÜ


Resmi kurumlarda da mesai normale döndü.

SEVKİYAT SÜRÜYOR


Harekat kapsamında asker ve askeri araç sevkiyatı da sürüyor. TSK ve SMO askerleri Şanlıurfa´nın Akçakale ve Ceylanpınar sınır hattından geçerek Suriye´deki birliklere katılıp, harekata destek veriyor.