Barış Pınarı Harekâtı'nda Mehmetçik'le omuz omuza çarpışan SMO askerlerinin sınıra sevkiyatları sürüyor.

Suriye sınırındaki Akçakale ilçesine daha önce gönderilen SMO mensupları, sınırın sıfır noktasında bulunan birliklere zırhlı araç ve otobüslerle hareket etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kontrolünde ilerleyen konvoyun ilçeden çıkışı sırasında vatandaşlar Türk bayrağı açarak sevgi gösterisinde bulundu.

FOTO:SÖZCÜ


SMO askerlerinin sevkiyatı günün ilk ışıklarına kadar sürdü.

SMO mensuplarının Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat'ın doğusuna başlatılan kara harekatına destek vereceği öğrenildi.

FOTO:SÖZCÜ - Saat 11'deki havan saldırısında Akçakale'deki bir ev de isabet aldı.


AKÇAKALE'YE HAVANLI SALDIRI

Sabah saatlerinde Suriye’de terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bir bölgeden, Akçakale ilçe merkezindeki bir bölgeye havan saldırısı düzenlendi. Gazetecilerin de kaldığı bir otelin yakınlarına düşen iki havan mermisi patlamadı. Olay sonrası güvenlik güçleri, mermilerin düştüğü bölgelerde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Havan mermilerinden birisi iki katlı bir eve isabet etti. Evin 3 duvarını delen havan mermisi, içeriyi harabeye çevirdi. Tarım işçisi olarak çalışmaya giden aile evde olmadığı için kimse yaralanmadı.

FOTO:SÖZCÜ - Havan saldırısı yapılan yer yoğun ateş altına alındı.


TERÖR HEDEFLERİ VURULUYOR

Akçakale´de konuşlu bulunan topçu birlikleri, saldırının yapıldığı terör hedeflerini obüs ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına aldı.

FOTO:SÖZCÜ - Mehmetçi hainlerin yerini tespit etti ve obüslerle vurmaya başladı.


İnsansız hava araçları ve yerel istihbarat elemanlarından da elde edilen bilgiler doğrultusunda teröristlerin kullandığı mevzi, sığınak ve tüneller, obüsler ile vurularak bir bir imha ediliyor.

FOTO:SÖZCÜ - Akçakale'de vatandaşlar harekatı kahvehanelerdeki televizyonlardan takip ediyor.


İLÇEDE HAYAT OLAĞAN AKIŞINDA

İlçede hayat da olağan akışında ilerliyor. Akçakaleliler onlarca metre ötelerindeki operasyonu kahvehanelerden televizyonlardan takip ediyor.