Duruşmaya; Sözcü’ye destek vermek için CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Utku  Çakırözer, Gürsel Tekin gibi çok sayıda isim de katıldı.

'BU DAVA BİR KOMEDİ'

İddianameyi değerlendiren CHP eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, "Türkiye'nin tanımış Atatürkçü, demokrat, yurtsever ve Cumhuriyet'e yürekten bağlı yazarlarını bugün kanlı terör örgütü FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım etme iddiasıyla yargılanacak olması hakikaten bir komedi. 'Emin Çölaşan, Necati Doğru, Metin Yılmaz, Mustafa Çetin ve Yücel Arı'nın FETÖ ile uzaktan yakından bir ilgisinin olmadığına tüm gazeteciler olarak şahidiz. Sadece gazetecilik yapmak için, halkın bilgi edinmesi hakkını kullanan arkadaşlarımızın bu davadan bir an önce berat etmesi gerektiğini söylüyoruz. Bu davanın hukuki hiçbir yanı olmadığı ortada. SÖZCÜ'ye FETÖ çamuru hiçbir şekilde bulaşmadı, bundan sonra da buluşamayacaktır. Yargının bu yanlışı biran önce düzelteceğini umuyoruz" dedi.

'SÖZCÜ YALNIZ DEĞİLDİR'

'Ne yazık ki Türkiye'de elektrikler kesik her yer karanlık. Bu karanlığı aydınlatacak bir elin parmak sayısı kadar gazete ve televizyon var. Onlara da nefes aldırmıyorlar' diyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 'Sözcü yalnız değildir, Sözcü'nün milyonlarca okuru, milyonlarca destekçisi vardır' dedi.

'BU DAVA HALKIN HABER ALMA HAKKININ YARGILANMASIDIR'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 'Sözcü gazetesi ve yazarlarına yönelik bu dava, gazeteciliğin halkın haber alma hakkının yargılanmasıdır. İddianame ortaya koymuştur ki hükümetin çizdiği sınır dışında gazetecilik yapmak yargılanma, sanık olma ve mahkum olmanın tek sebebi haline gelmiştir 'diye konuştu.
78867d76-f525-4c62-812c-6e645767785b

'Türkiye'de hukuk yok, bağımsız yargı yok'


CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: 'Türkiye'de hukuk yok. Bağımsız yargı yok. Bunun artık sembolleştiği nokta Sözcü davası. İsnat edilen suçlama ve suçlama yapılan kişilere baktığınızda trajikomiktir Yargının içinde bulunduğu durumu özetliyor. Biz burada adalet için yürüyen milletvekilleri olarak Sözcü'nün yanında adalet bulmaya geldik' dedi.
ad024b68-1153-444d-9772-c30d88264352

'Bu tip kumpas davaları bir gün mutlaka çöker'


CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, 'Basın yönetenlere hizmet için değil yönetilenlere hizmet için vardır. Halkın gerçek haberlere gerçek bilgiye ulaşması için vardır. Bugün de gazetecilik yargılanıyor. İddianameye baktığımızda son dönemlerde çok sık gördüğümüz gibi kurguya dayalı hiçbir hukuksal dayanağı olmayan bir iddianame ile karşı karşıyayız. Bu tip kumpas davaları bir gün mutlaka çöker. İddianamenin girişinde ilgimizi çeken Milli Güvenlik Kurulu Kararı'na atıf yapılıyor. Keşke 2004 yılındaki Milli Güvenlik Kurulu kararını dikkate alsalardı dabu darbe girişimini, devletteki bu kaosu yaşamasaydık. Hiç dikkate almadıkları gibi sümen altı ettikleri için bu yapılanmaya karşı tedbir almadıkları için bugün bu acıları yaşıyoruz. SÖZCÜ, Emin Çölaşan, Necati Doğru bu yapıyla mücadele etmiş çok önemli bir basın organıdır. Emin Çölaşan'ın yaşamı FETÖ ile mücadeleyle geçmiş. Bu kişileri FETÖ ile ilişkilendirmek akıl ve vicdan dışıdır. Hukuk dışıdır' dedi.

4181e44f-faf8-42a0-a448-3049a4651510

'Mahkemeler ağır baskı altında'


CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 'Hukukun hiç olmadığı adaletin yerle bir olduğu dönemden geçiyoruz. Mahkemeler ağır baskı altında. Sözcü Gazetesi ve çalışanlarından bile FETÖ çıkaracak kadar gözleri dönmüş durumda. Bu isimler FETÖ ile mücadeleyle özleşmiş FETÖ'yü en erken teşhis ve teşhir etmiş isimlerdir. Kendi içlerindeki FETÖ'cülere el atmak yerine FETÖ' nün siyasi ayağını ortaya çıkarmak yerine adeta onların yöntemlerini kullanarak ve onlarla ortaklaşarak cumhuriyetten yana hukuktan yana herkesi bir şekilde terbiye etmek adalet sopasıyla hizaya getirmek susturabilmek için bu davaları kullanıyorlar. Hukuk görüntüsü altında iktidarın sopa gösterisidir. Ne Sözcü'nün ne de adalette demokrasiye inanları yıldıramayacaklar' dedi.

'Böyle bir suçlama maalesef çok vahim'


CHP Milletvekili Utku Çakırözer, 'Türkiye'de yargının ne kadar siyasallaştığını gösteren en somut örnek Sözcü davasıdır. Bu gazetenin dürüst namuslu yazar ve yöneticilerinin FETÖ ile suçlaması ne akla ne mantığa ne yargıya ne adalete ne vicdana hiçbir şeye uygun değil ama bugün bu yargılamaya geldik. Böyle bir suçlama maalesef çok vahim. Ben inanıyorum ki bu dava birçok başka kurgu düzmece davalar gibi ortaya çıkacak. Biz ve okurları Sözcü'ye sahip çıkmaya devam edeceğiz 'dedi.

e31a4e40-cd87-4057-ac69-7cf0e6ba13b1

[old_news_related_template title="Sözcü'ye ikinci kumpas davası: Duruşmadan canlı yayın" desc="Yayın hayatına başladığı günden bu yana haberleriyle FETÖ'nün iç yüzünü en net olarak ortaya koyan tek gazete olan Sözcü, yeni bir kumpas davası ile daha karşı karşıya... Sözcü yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile Sözcü Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, sozcu.com.tr Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin ve Haber Koordinatörü Yücel Arı hakkında 'FETÖ silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme' suçundan hazırlanan iddianame kapsamında yargılanma bugün 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Söz konusu kumpas iddianamesi, Sözcü hakkında hazırlanan ve tamamı çürütülen ilk iddianame ile aynı... İşte duruşmadan dakika dakika detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/sozcu-susarsa_16_9_1547786238.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sozcuye-ikinci-kumpas-davasi-3171683/"]