31 Mart seçimlerinde, 11 bin 669 kişinin yaşadığı Pertek ilçesinde yüzde 59.90 oy alarak eski belediye başkanı AKP'li Recai Vural'ı geçen CHP'li Ruhan Alan, görevine hızlı başladı.

Eski başkanın binaya açtırdığı kapı tuğla ile örülerek kapatıldı.


ESKİ BAŞKANIN KAPISINI KAPATTI

Başkan Alan, belediye binasının arka kısmındaki ve sadece önceki başkan Recai Vural’ın kullanması için yapılan özel kapıyı kapattı. Kapıyı söktürüp tuğla ördüren başkan, diğer çalışanlar ve vatandaşların kullandığı ana kapıyı kullanmaya başladı.

Başkan Alan görevine hızlı başladı.


Belediye binasına ana kapıyı kullanarak gireceğini söyleyen Başkan Alan, "İlçe halkından ne farkımız var. Onlarla iç içe olacağım. Herkese eşit mesafede duracağız ve eşit hizmet edeceğiz" dedi.

BORÇLAR FERİBOTA ASILDI

Belediyeye ait gelir-gider tablosunu hazırlattıran Başkan Ruhan Alan, dev afişler yaptırdı. Ardından da belediyenin Bütçe Devir Tablosu'nu önce belediye binasının önüne herkesin görebileceği bir şekilde, ardından da Pertek-Elazığ arasında çalışan belediyeye ait feribota astırdı.

Belediyenin borç tablosu belediye binasına da asıldı.


3 AYDA BİR TABLOYU GÜNCELLEYECEK

Pertek Belediye Başkanı Alan, önceki belediye yönetiminden kalan borç tablosunu asma gerekçesini ‘belediyenin şeffaflaşması için ilk adım’ diye nitelendirerek, "Geçmiş yönetimden bize 2 milyon 818 bin 742 lira 14 kuruş borç kaldı. Şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla ilçemizi güzelleştireceğimizin kanıtı olan bir önceki belediye yönetimine ait borç devir tablosunun asılması ilk adımımız. Bu günden sonra her 3 ayda bir belediyemizin mali tablosunu feribota ve binamıza asarak halkımıza bilançonun durumu hakkında bilgi sunacağız" diye konuştu.