Mustafa Altıoklar'ın yönetmenliğini üstlendiği yayınlandığı dönemde adından sıkça söz ettiren Romanların yaşadığı Kolera Sokağı'nda geçen film bu akşam Hadi ipucu sorusu olarak soruldu. başrollerinde Okan Bayülgen, Müjde Ar ve Mustafa Uğurlu gibi isimler yer alıyor. Mustafa Altıoklar'ın yönetmenliğini üstlendiği bu filmin adı nedir? İşte Hadi ipucu sorusu ve cevabı...

HADİ İPUCU SORUSU

Bugünkü ipucumuzda size 1996 yapımı bir filmin ismini soruyoruz sevgili hadiciler. 70'li yıllarda, İstanbul'da, yoğun olarak Romanların yaşadığı Kolera Sokağı'nda geçen filmin başrollerinde Okan Bayülgen, Müjde Ar ve Mustafa Uğurlu gibi isimler yer alıyor. Mustafa Altıoklar'ın yönetmenliğini üstlendiği bu filmi kimler izledi?

CEVAP: Ağır Roman



AĞIR ROMAN FİLMİ KONUSU

Kolera adlı sokakta, yaşamın bir kıyısında kendi algılarınca var olmayı başaran bir grup insan yaşamaktadır. Her yerde olduğu gibi burada da kendi içinde bir düzen söz konusudur. Örneğin Arap Sado, bu sokaktaki hakimiyetini, Salih’e devreder. Salih, ailenin küçük oğludur ve aslında böyle bir sorumluluk için pek de hazır olduğunu söylenemez. Bir gün arka sokaklarda bir kargaşa ve olay yaşanır. Salih, bu esnada bir kadına aşık olur. Tina, onu büyüler. Hayatın basitliği ile insanların acımasızlıkları arasında savrulan yaşamlardan kesitler sunan film, Metin Kaçan’ın aynı adlı romanından uyarlanmıştır.