Hakkari Yüksekova’daki saldırıda, asker eşi Nurcan Karakaya ile bebeği Bedirhan'ın şehit edildiği saldırının faillerinden PKK'lı terörist Metin Daşdemir yakalandı. Jandarma ekipleri, terörist Metin Daşdemir'in Yüksekova ilçesindeki bir evde olduğu bilgisine ulaştı.

Harekete geçen ekipler, eve düzenledikleri operasyonla teröristi sağ olarak yakaladı. Teröristin 9 terör saldırısının faili olduğu ortaya çıktı. Yapılan aramalarda 3 uzun namlulu silah ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Yüksekova'da yaptığı açıklamada 31 Temmuz'da annesiyle birlikte PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 11 aylıkken şehit olan Bedirhan bebeğin ölümünden sorumlu teröristlerden birinin, düzenlenen operasyonla yakalandığını açıkladı.

EŞİNİ ZİYARETTEN DÖNÜYORDU


31 Temmuz 2018 tarihinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden gelen acı haber Türkiye'yi yasa boğmuştu. Yüksekova ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kalane Üs Bölgesinde görev yapan astsubay eşini ziyarete gittiği üs bölgesinden dönen Nurcan Karakaya'nın kullandığı otomobilin geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı ve mutfak tüpü ile güçlendirdiği belirlenen el yapımı patlayıcının infilak etti. Patlamada, Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya şehit olmuştu.

Şehit anne ve oğlunun naaşları Otluca Dağ Komando Tugay Komutanlığındaki törenin ardından havayoluyla eşi Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya’nın memleketi Kayseri’ye getirildi. Burada cenazeler için helallik alındı. Ardından cenazeler karayoluyla Nurcan Karakaya’nın annesi Suudiye Demir (57) ve kardeşi Emirhan Demir’in (15) yaşadığı Sivas Şarkışla ilçesine getirilerek defnedildi.