Heyecan dolu bekçi alımı bekleyişinde son yaklaşıyor. Bekçi alımı ne zaman başlayacak?. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mart ayı başında 8 bin bekçi alımı için ilana çıkacaklarını söyledi. Net tarihin ve diğer ayrıntıların Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Polis Akademisi tarafından resmi internet adresinden açıklanması bekleniyor. İşte bekçilik alımı ile ilgili Bekçi alımı içi ciddi açıklamalar geliyor...

BEKÇİ ALIMI ŞARTLARI NELER?

Türk vatandaşı olmak, İlkokulu bitirmiş olmak, Askerlik ödevini bitirmiş olmak, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak, Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak gibi şartlarla başvuru yapılabiliyor.

Bekçi alımı ne zaman başlayacak? Bakan Soylu açıkladı: 8 bin bekçi alınacak!

BAKAN SOYLU: 8 BİN BEKÇİ ALINACAK

İçişleri Bakanı Soylu, Ankara’daki bir otelde düzenlenen “Asayiş Şube Müdürleri Toplantısı”na katıldı. Programda konuşan Soylu, suçun önüne geçmek için her türlü tedbiri aldıklarını ve çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Suçun önüne geçmek için bekçilik uygulamasını yeniden hayata geçirdiklerini belirten Soylu, 2016 tarihinden itibaren toplam 9 bin 444 yeni bekçinin göreve başladığını kaydetti.