Bekçi alımı için heyecanlı bekleyiş sürerken açıklamalar birbirini kovalıyor. Binlerce bekçi adayı artık kesinleşen 8 bin bekçi alımı için başvuru tarihinin açıklanmasını dört gözle bekliyor. 1. Dönem Bekçilik eğitim tarihleri göz önüne alındığında 8 bin bekçi alımı için 2019 Mart ayı gibi duyuruya çıkılacağı öngörülüyordu. Güzel haber Bakan'dan geldi.

BEKÇİ ALIMI İÇİN SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Ankara'da gerçekleştirilen Asayiş Değerlendirme toplantısında bekçi alımı bekleyen adayların yüzünü güldürecek açıklamalar peş peşe gelmişti. İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu, mart ayı içerisinde 8 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı için ilana çıkılacağını söylemişti. Bakan Soylu, "Bekçilik uygulamasını, esasen ortaya koyduk. Bekçimiz bizim geceleyin gözümüz. Buradan taviz vermemiz mümkün değil. Eski günlere geri dönmemiz mümkün değil. Bu sayede suçluya alan bırakmayacağız. Sağolsunlar Sn. Cumhurbaşkanımız 'Ben Başımı yastığa koyduğumda bekçinin düdüğünü duymak istiyorum' diyerek vatandaşımızın da başını yastığa koyduğunda bekçi düdüğü duyması yönünde açıkca talimat verdi. Bu uygulamayı yeniden ülkemize kazandırdık. Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatından bu yana 9 bin 444 yeni bekçi göreve başladı. 11 bin 382 bekçimiz görev başında. Hali hazırda 8 bin 670 bekçimizin atamaları yapılıyor. 1620 arkadaşımızın sağlık raporu ve güvenlik süreci devam ediyor. Yani 10 bin 300 arkadaşımız Allah nasip ederse, bu ay sonu itibariyle görevlerine Türkiye'nin tüm vilayetlerinde başlayacaktır. İnşallah mart ayı başında 8 bin bekçi alımı için arkadaşlarımızın değerlendirmesiyle ilana çıkıyoruz. Hırsızlık sayısı bekçi uygulamasından sonra 3'de bir oranında azaldı." demişti.

bekçi alımı sözcü ile ilgili görsel sonucu

ÖNCEKİ BEKÇİ ALIMI ŞARTLARI NELERDİ?

a) Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır.

b) Fiziki yeterlilik sınavında adayın süresinin takibi, sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılır.

c) Fiziki yeterlilik sınavı yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınav sonucunda altmış puanın altında alan adaylar başarısız sayılır.

Komisyon tarafından başarısız adaylar hakkında “Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olamaz” kararı verilir ve başarısız adaylar sözlü sınavına geçemezler.

Fiziki yeterlilik sınav tarihleri, yerleri, sınav parkuru ve puan cetveli ile adayları ilgilendiren hususlar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanan talimatla belirlenerek Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) duyurulacaktır.

Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacaktır. İlan edilen başvuru merkezinde ve tarihte adaylardan şahsen müracaatları alınacak ve ön sağlık kontrolleri yapılacaktır.

Yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli (test şeklinde) beş şıklı (100) soru yöneltilecek, her bir soru bir puan sayılacak ve yanlış doğruyu götürmeyecektir. Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Yazılı sınav “Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür” konularından oluşacaktır.