Yıldız incelemenin ardından yaptığı açıklamada , şunları söyledi:

"Bugün öğle saatlerinde İstiklal Caddesi'nin ara sokağı diyebileceğimiz Ayhan Işık sokakta bir binanın ileriye doğru gelmesi şeklinde esnafımızdan belediyeye ihbar yapıldı. Bunun üzerine mühendis ve mimar arkadaşlarımız hemen buraya geldiler. Bina ile ilgili ön değerlendirmeden sonra içeride üç işletme bulunmaktaydı. Üç işletmeyle ilgili tahliye işlemleri gerçekleştirildi. Şu an binanın nereden ileriye doğru geldiğine dair teknik inceleme yapılıyor. Bina eski, ikinci grup tarihi eser diyebileceğimiz sivil mimari örneklerden biri. Eski bir eser, eski bir mimari yapı. Bununla ilgili bir mukavemet çalışması yapılacak, en azından bölgedeki diğer yapılara bir zarar vermesin. Bina muhafaza edilebildiği şekliyle muhafaza edilebilsin. Bu çalışma tamamlanana kadar da bölgedeki beş, altı esnafımızın tahliyesini istedik. Gerekli mal sahipleriyle görüşmeyi yapıyoruz. Bölgedeki esnafımız can ve mal güvenliği için tahliye edilmiş durumda. Çalışma yapıldıktan sonra onların dükkanlarını açmalarına müsaade edilecek" dedi.

DHA


İNCELEMELERDEN SONRA YOL YAYA TRAFİĞİNE AÇILACAK

Başkan Yıldız, "Şu an malzemeler geldi. Gerekli geçişlerin sağlanması, esnafımızın tekrar dükkanını açabilmesi için bir tahkimat yapılacak. Tahkimat en kısa sürede tamamlandıktan sonra esnaf kendi dükkanını açabilecek. Yol da yaya trafiğine açılmış olacak." diye konuştu.

DESTEK YAPILDI

Belediye Başkanı Yıldız'ın açıklamaların ardından binadaki incelemeler devam ederken, binaya destek kolon olması için getirilen çelik borular indirildi. Çelik boruların binanın girişine yerleştirilmesi beklenirken, binanın altında bulunan kafenin korkulukları kesilerek destek kolonlarına yer açılıyor.

DHA