Ankara’da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kapsamında kutlamaların durağı olan Anadolu Meydanı oldu. İşçiler alana sloganlarla giriş yaptı. Geniş güvenlik tedbirlerinden geçen sendika üyeleri kutlamalar için alana akın etmeye başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerle helikopterlerle alanın üzerinde güven uçuşları yapıyor.

Ankara'da işçiler alana sloganlarla girdi.

Binlerce işçi alanlara akın etti


Türk-İş´e bağlı 34 sendikanın yer aldığı kutlamalar öncesinde 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda polis ekipleri, sabah erken saatlerde meydanın içinde ve çevresinde güvenlik önlemi aldı. Doğu Kışla Parkı'nda toplanılmasının ardından burada oluşturulan kortej 'Yaşasın 1 Mayıs', 'Susma sustukça sıra sana gelecek' sloganları atarak yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıkta bulunan kutlamaların yapılacağı 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'na kadar yürüdü.

Kocaeli'de binlerce kişi alana akın etti. Foto: Sözcü


Alanda Türk bayrakları ile Türk-İş Sendikaları flamaları dağıtıldı. Alanda ayrıca 'Kıdem tazminatıma dokunma', 'Vergide adalet sağlansın', 'Taşeronda ayrımcılığa son', 'Krizin bedelini ödemem', 'Emeklilikte yaşa takılmak istemiyorum' yazılı pankartlar yer aldı. Kutlamalar saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Halk oyunları gösterilerinin de yer aldığı alanda ilk olarak Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal-Sen Genel Başkanı Pevrul Kavlak, ardından Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay konuşma yaptı.

MUĞLA'DA 1 MAYIS YÜRÜYÜŞÜNDE ARBEDE


Muğla'nın 13 ilçesinden yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kortej yürüyüşünde, tertip komitesi görevlisi ile yürüyüşe katılan bir grup arasında arbede yaşandı. Polis ekiplerinin araya girmesiyle arbede yatıştırıldı.

Muğla'daki kutlamalarda kısa süreli arbede yaşandı


Menteşe ilçesinde düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında, Tertip Komitesi'nin çağrısı üzerine yüzlerce kişi, Atatürk Stadyumu altındaki boş arazide bir araya geldi. Siyasi partiler ve birçok sendikanın da katıldığı kutlamalar, kortej yürüyüşüyle başladı. CHP Muğla milletvekilleri Suat Özcan, Süleyman Girgin, Burak Erbay ve Mürsel Alban, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün ile ilçe belediye başkanlarının da katıldığı yürüyüşte "Yaşasın 1 Mayıs", "Faşizme karşı omuz omuza", "Direne direne kazanacağız" ve "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları atıldı.

Muğla'daki kutlamalarda renkli görüntüler de vardı


Yürüyüş sırasında tertip komitesinde görevli Turgay Aslan, Türk Harb-İş Sendikası grubundakileri hızlı olmaları konusunda uyardı. Bunun üzerine gruptakiler ile Aslan arasında arbede yaşandı. Polis ekiplerinin araya girmesiyle, olaylar büyümeden sonlandı. Kutlamalarda en fazla ilgiyi ise yöresel kıyafetleri ile yürüyen kadınlar çekti. Büyükşehir Belediyesi Sosyo Kültürel Alanı'nda bir araya gelen işçiler, yerel isimlerin verdiği konserlerle keyifli vakit geçirdi. Çok sayıda polis ekibinin güvenlik önlemi aldığı kutlamalar, sessizce sona erdi.

 

Antikapitalist Müslümanlar grubu "Mülk Allah'ındır" pankartıyla yürüdü.

ANTİKAPİTALİST MÜSLÜMANLARDAN SARAÇHANE PARKI'NDA 1 MAYIS KUTLAMASI


*Fatih Camii'nde toplanan grup üyeleri 1 Mayıs 1977'de Taksim'de ölen işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Antikapitalist Müslümanlar grubu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Fatih Camii'nde toplanarak 1977 1 Mayıs'ında hayatını kaybeden işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Fatih Camii'nde toplanan 30 kişilik grup gıyabi cenaze namazının ardından 'Mülk Allah'ındır' yazılı pankart açarak kortej eşliğinde Saraçhane Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca, 'Allah, Ekmek, Özgürlük' sloganı atarak Saraçhane Parkı'na giriş yapan grup adına Hadiye Yolcu'nun basın açıklamasını okudu.