Bakırköy 13 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Ömer Güneşsu ve avukatı katıldı. Önceki duruşmada, babası tarafından öldürüleceğinden bihaber olan Tigis’in oğlu Göksel Gürkan’ın talebi üzerine babası Şinası Gürkan tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS’le bağlandı. Şinasi Gürkan, neden tanık olarak dinlenmek istediğini bilmediğini ifade ederek, “Nadime benim eski eşimdi. Bu adam yıllarca onu pazarladı. Bu adam onun parasıyla geçiniyordu. Son dönemde çocukları büyüyüp kabul etmeyince onu öldürmüş. Deseniz ki; Nadime iyi bir insan mıydı? İkisi de birbirinden şerefsizdi. İnsan değillerdi” dedi.

SAVCI: HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANMASIN!


Savcı mütalaasında, sanık Ömer Güneşsu’nun Nadime Tigis’i eşarbını sıkarak kasten öldürdüğünü, genç kadının tartışmada ‘Sen adam mısın? Domuz gibi’ oldun sözlerine kızdığını söyleyen Güneşsu’nun haksız tahrik hükümlerinden yararlanmaya çalıştığını belirtti. Savcı, bu sözlere maruz kaldığından dolayı öldürmeyi haklı kılmayacağını, göz önüne alarak sanık hakkında haksız tahrik indirimi uygulanmamasını talep etti.

Şinasi Gürkan ve öldürdüğü çocukları

BİLİNÇLİ OLARAK SUÇ İŞLEMEDİM!


Söz alan sanık Ömer Güneşsu suçlamaları kabul etmeyerek, “Hiç bir ispatı olmayan iddialar bunlar. 10 yıllık imam nikahlı eşimdir kendisi. Ben p…k değilim. Bunu ispatlayacak bir tek kişi bulsunlar tüm suçlamaları kabul edeceğim. Olay günü Nadime, ‘Kocam beni satıyor’ demeseydi dokunmazdım. Ben gerçekten bilinçli olarak bu suçu işlemedim. Ailem perişan oldu. Pişmanım” diye konuştu.

AVUKAT: PARA BULMAK İÇİN ÇAĞIRDIĞI İNSANI NEDEN BOĞMAYA ÇALIŞSIN


Güneşsu’nun avukatı ise müvekkilinin ağır hakaretlere tahammül edemediği için susturma kastıyla eşarbı sıktığını ileri sürerek, “Para bulmak için iş yerine çağırdığı birini insan neden boğmaya çalışsın hayatın olağan akışına aykırı bu durum. Müvekkilimin sabıkası yoktur. Kendisi teslim olmuştur, tahliyesini istiyorum” dedi.

TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANMADI!


Mahkeme, sanık Ömer Güneşsu’nun “Kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme, sanık Güneşsu’nun yargılama sürecindeki iyi halini göz önüne alarak cezayı 25 yıl hapis cezasına indirdi. Mahkeme, sanığa haksız tahrik indirimine vermedi.

ŞİNASİ GÜRKAN NE YAPMIŞTI?


Şinasi Gürkan,6 Mart 2019’da Esenyurt Süleymaniye Mahallesi'nde birlikte yaşadığı oğulları Gökmen (16) ve Göksel Gürkan'ı (22) tabancayla ateş edip öldürmüştü.

Daha sonra Avcılar Tahtakale Mahallesi'ndeki evine giderek kardeşi Mühendis Gürkan'ı (45) öldüren Gürkan, ardından Başakşehir'de araç içinde buluştuğu eski bacanağı Alihan Tiz (55) ve yanındaki oğlu Erdal Tiz'i (33) tabancayla vurmuş, Erdal Tiz olay yerinde hayatını kaybederken, babası ağır yaralanmıştı.Gözaltına alınan şüpheli Şinasi Gürkan emniyetteki ifadesinde "Ailemle aramda miras davası husumetim var. Cinayetleri bu sebepten işledim." şeklinde itirafta bulunmuştu.