Kaza, 1 Aralık 2018'de, Kızılcaköy Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Bisikletiyle evine ekmek götüren İlyas Uzuner'e (24) otomobil çarptı, sürücü durmayarak kaçtı. Ağır yaralanan Uzuner, kaldırıldığı hastanede 4 Aralık'ta hayatını kaybetti.

KAZAYI HABER VEREN ARKADAŞI GÖZALTINA ALINDI


İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kazayı güvenlik güçlerine ve sağlık ekiplerine bildiren İ.B.'nin ifadesine başvurdu. Olayın gerçekleştiği an ve sonrasındaki güvenlik kamerası görüntüleri ile Mobese kayıtlarını yeniden inceleyen ekipler, çelişkili ifadeler verdiği anlaşılan İ.B.'yi gözaltına alarak sorguladı.

Kazada hayatını kaybeden İlyas Uzuner. Foto: DHA Kazada hayatını kaybeden İlyas Uzuner. Foto: DHA

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAKTAN EHLİYETİNE EL KONULMUŞ


İ.B.'nin ifadesinde, CHP Germencik Gençlik Kolları Başkanı olan arkadaşı Onur Kocabaş'ın kazadan sonra kendisini aradığını, bir bisikletliye çarparak kaza yaptığını söylediğini; alkollü araç kullanmaktan ehliyeti alındığı için sağlık ekiplerini arayamadığını, olay yerinden ayrıldığını ve çarptığı kişiye yardım için 112 ve 156'yı aramasını kendisinden istediğini söyledi. Bunun üzerine Onur Kocabaş, jandarma ekiplerince dün gözaltına alındı.

İFADESİNDE İTİRAF ETTİ


İncelemeyi derinleştiren ekipler, kaza yerinde bulunan otomobil parçaları ile Onur Kocabaş'ın kullandığı otomobilin uyumlu olduğunu tespit etti. Jandarmadaki ifadesinde kazayı itiraf ettiği öğrenilen Onur Kocabaş, işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İ.B. ise jandarma karakolundaki ifadesi sonrası serbest bırakıldı. Öte yandan beyin ölümü gerçekleşen İlyas Uzuner'in bağışlanan kalbi, karaciğeri, böbrekleri, akciğeri ve korneaları operasyonla alınmış; İzmir, Ankara ve Denizli'de acil organ bekleyen hastalara umut olmuştu.

AYDIN, (DHA)