Türkiye’de “Kripto para” satışı yapan en büyük şirketlerden birinin ‘şirket hesaplarındaki 13 milyonluk kripto paranın farklı cüzdanlara aktarıldığını’ belirtmesi üzerine şube bilişim uzmanları çalışma başlattı. Bir milyon lira değerinde kripto para bozduran kişileri takip eden polisler, çetenin paraları çalınan şirketin çalışanı N.K. ile irtibatını tespit etti.

[old_news_related_template title="Blockchain güvenlik şirketi: Altı milyon Bitcoin kayıp" desc="Blockchain (blok zinciri) güvenlik şirketi CasaHODL mühendislerinden Jameson Lopp, yaklaşık olarak dört milyon Bitcoin´in kayıp olduğunu ve iki milyonunun da çalındığını söyledi. Toplam 6 milyon Bitcoin Türk lirasına çevrildiğinde 187 milyar lira yapıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/880-37_16_9_1530787847.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/blockchain-guvenlik-sirketi-alti-milyon-bitcoin-kayip-2504437/"]

24 ŞÜPHELİ

İstanbul ve 7 ayrı ilde operasyon düzenleyen polisler, baskınlarda 24 şüpheliyi gözaltına alınırken, aramalarda ise 54 bin lira para ele geçirildi. Bozdurdukları kripto paralarla otomobil ve bazı eşyalar aldıkları belirlenen çete üyelerinin araçlarına da el konuldu.

6 TUTUKLAMA

Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye gönderildi. Şüphelilerden 6’sı tutuklandı. Diğer şüphelilerden 7’si hakkında adli kontrol hükmü uygulanırken, 9 kişiye yurtdışına çıkış yasağı getirildi. Çalınan kripto paralarla ilgili ise soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.