Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı geçtiğimiz Nisan ayında "İlçe Bazlı Şehir Hizmeti Beklenti Analizi" isimli bir ihale gerçekleştirdi. Anket yoluyla vatandaşların, Büyükşehir Belediyesi’nden beklentisinin öğrenileceği anket için belediyenin kasasından 284 bin 500 TL çıkacak.

Balıkesir Belediye Başkanı AKP'li Yücel Yılmaz.




"VATANDAŞIN PARASI ÇAR ÇUR EDİLİYOR"

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, söz konusu ihaleye sert tepki göstererek bu çalışmanın muhtarlar vasıtası çok daha ucuza yapılabileceğini belirtti.
Aytekin, şunları söyledi:
"İl genelinde yurttaşlara Büyükşehirden ne hizmet bekliyorsunuz diye soru soruyor. Ve bunun için bir araştırma şirketiyle 284 bin 500TL ’ye anlaşıyor. Yöre halkının ihtiyaç ve beklentilerini en iyi bilen yöneticiler muhtarlardır. Büyükşehir Belediyesi 20 ilçedeki tüm muhtarları dönüşümlü olarak Balıkesir’de toplasa veya Başkan ilçelere gidip muhtarları bir yere toplasa veya sosyal medya aracılığıyla direk halka sorsa bu iş kat be kat ucuza çözülecekken, bilimsel bilgiyi öne çıkarıp bilimin mutlaklığını kullanıp vatandaşın parası çarçur ediliyor."

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin,