31 Mart seçimlerinde Meriç Belediye başkanı seçilen CHP’li Erol Dübek belediyenin borç ve alacak miktarını açıkladı. AKP’li belediyeden enkaz devraldığını savunan Dübek, Önceki dönem belediyeyi AKP’li başkana devrederken kendisinin iller bankasına kanalizasyon projesi kapsamında 4 buçuk milyon borç bıraktığını ama şu an bir enkaz devraldığını söyledi.

“BELEDİYEYE KOMPLE KALORİFER YAPTIM”


Kendisinin 15 sene belediye başkanlığı yaptığını kaydeden Dübek, “Ben belediyeden gelen misafir ağırlama gideri kullanmadım. Hep kendi cebimden ödedim. 2005 yılında 29 bin TL’ye belediye binasının 3 katına komple kalorifer yaptım. 2 personelime 8 bin TL tüketici kredisi aldım. Kendim de 8 bin TL tüketici kredisi çektim. 5 bin TL’de vatandaştan topladım” şeklinde konuştu.

Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek

“EMEKLİ PERSONEL İÇİN EMEKLİ SANDIĞINA PARA YATMAMIŞ”


Belediyenin 9 milyon borcu olduğunu belirten Dübek, şöyle konuştu: “Belediyenin bir milyon alacağı var. Meriç’in nüfusu 3 bin 200. Bu borçların iller bankasına olan 5 milyonluk borcu normaldir. Kanalizasyon projesi. Bu projeyi de ben başlattım. Bir milyonluk su ve kuyu açma bedeli de normaldir. 5 senedir emekli sandığından emekli olanların emekli sandığına paralarının 4 aydır yatması gerekiyor. SGK’dan emekli olanların da parası yatması gerekiyor. 9 personel belediyeden emekli olmuş. Bir lira emekli sandığına para yatmamış. Bu durum gecikme zammına da neden olacak. Benim belediyeyi devrederken bir iller bankasına borcum vardı. Benim 4 buçuk milyon borcum vardı. Kanalizasyon projesine. Durumumuz hiç iyi değil ama düzelteceğiz”