Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte kapı zillerinin kenarına yazılan tarihlerle ilgili basın yayın organlarında Alevi vatandaşların evlerinin işaretlendiği yönünde haberlerin çıktığı anımsatıldı.



Bu işaretlemelerin Alevi vatandaşlarına yönelik olmadığının belirlendiği ifade edilen açıklamada, "Yeni Bir Umut Engelli ve Kimsesizler Lösemi Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği İktisadi İşletmesi adına yardım toplayan Ö.U. isimli bir bayan şahıs tarafından tarihlerin yazıldığı tespit edilmiş, ilgili bayan da verdiği ifadede gezdiği bölgelerle, girdiği bina ve daireleri karıştırmamak ve tekrar girmemek amacıyla küçük yazılarla zil butonlarının yanlarına tarih attığını beyan etmiştir. Şahısla ilgili gerekli adli işlem yapılmış, olayın herhangi bir ideolojik boyutunun olmadığı tespit edilmiştir." denildi. (AA)



[old_news_related_template title="İzmir'deki çirkin duvar yazıları kamuoyunun sert tepkisini çekmişti" desc="AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir'de bir evin duvarına 'Defol Alevi' şeklinde yazılan çirkin hakarete ilişkin, 'İzmir'de huzuru bozacak hiçbir şeye müsaade edilmesi mümkün değil' dedi. CHP'li Aykut Erdoğdu ise, 'Aleviler hakkını alıncaya kadar Aleviyim' şeklinde tepki gösterdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/27/iecrop/defol-alevi_16_9_1574889711.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-izmirdeki-duvar-yazisiyla-ilgili-akpden-aciklama-5477156/"]