İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki “Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu” kurulması hakkında verilen önerinin AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedilmesi A Haber ekranlarında “Uyuşturucuya özendirir” denilerek savunuldu.

Sakarya Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Bünyamin Bezci, verilen önerinin aslında uyuşturucuya özendirdiğini bu yüzden reddedilmesinin doğru olduğunu savundu.

NE DEMEK İSTEDİĞİNİ KİMSE ANLAMADI


Bezci, “Bu mesele bence basit bir ihtiyaç değil. Çok ciddi bir zihniyet farkı var. Şunu fark etmiyor CHP zihniyeti. Çıplak gerçeklik, politik kolektivizm tamam doğru ama uyuşturucu dediğiniz zaman teşvik ediyorsunuz, mücadele etmiyorsunuz” dedi. Vatandaşlar Bezci'yi sosyal medyadan eleştiri yağmuruna tuttu.

KAMU SPOTLARI DA MI ÖZENDİRİYOR?!


Bezci'nin insanın aklıyla dalga geçen bu ifadeleri, her fırsatta uyuşturucuyla mücadelenin önemine dikkat çeken; Yeşilay, Aile Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Cumhurbaşkanı'nın bizzat söylediği sözleri hafızalara getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı uyuşturucuyla mücadele kamu spotlarından bazıları...


Bu konuda şimdiye dek hazırlanan; kamu spotları, siyasi liderlerin çalışmaları, sivil toplum örgütlerinin faaliyetleri de 'uyuşturucuya mı özendiriyor?'

Ankara Valiliği tarafından hazırlanan uyuşturucuya mücadele kamu spotu... Bunun gibi yüzlerce kamu spotu ve bilgilendirme mesajı yer alıyor.

"MİLYONLARCA UYUŞTURUCU MAĞDURU BU TEPKİYİ NOT EDECEKTİR"


AKP'nin tavrına tepki gösteren Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Platformu Başkanı Yasemin Öney Cankurtaran, yaptığı yazılı açıklamada teklifi reddeden AKP'li üyeleri eleştirdi.

Yasemin Öney Cankurtaran


Cankurtaran şöyle konuştu: “Bu sonuç sadece beni değil uyuşturucu mağduru milyonlarca insanı da üzmüştür. Net bir sayı olmamakla birlikte Türkiye’de 1.5 ile 3 milyon arası madde bağımlısı var. Aileleriyle birlikte milyonlarca insan uyuşturucu mağduru. Birçok aile çocuklarını tedavi ettirememekten yakınıyor. Biz platform olarak bağımlılık ile mücadelenin sadece Amatem’ler ile olamayacağını belediyelerin de bağımlılıkla mücadele merkezleri kurarak bu mücadeleye omuz vermesi gerektiğini söyledik.

'İMAMOĞLU ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTI'


Sayın İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde kurduğu bağımlılıkla mücadele merkezi çok önemli çalışmalar yaptı. Kendisi bu birimi şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne de taşımak istiyor. Uyuşturucu ile mücadelenin merkezi olması gereken İstanbul’da atılacak bir adımın sırf siyasi rekabet adına ret edilmesini esefle karşılıyoruz. Sentetik uyuşturuculara bağlı ölümlerde Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında birinci. Hal böyle iken demek ki bekadan bahsedenler çocuklarımızın gençlerin bekasını umursamıyor. Buradan bir kez daha komisyonun kurulmasını ret eden üyelere sesleniyorum. İnsanların canlarını siyasi rekabete kurban etmeyin. Gelin uyuşturucuya karşı el ele verelim. Siz bu tepkinizle Sayın İmamoğlu’na engel olamazsınız sadece kendinizi kandırırsınız. Milyonlarca uyuşturucu mağduru bu tepkinizi not edecektir.”