İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Adalar Belediyesi’nin işbirliğiyle Adalar’daki ulaşım sorunlarının ele alınarak yol haritasının belirlenmesi için çalıştay düzenlendi. Çalıştaya faytoncular, Adalar’da yaşayanlar, sivil toplum kuruluşları, hayvan dernekleri de katıldı.

“BENİM ÖNCELİĞİM YAYA”

Erdem Gül, açılışta yaptığı konuşmada Adalar için ulaşımın en önemli sorun olduğunu belirterek, “Ada tarihi kimliği ve dokusuyla önemli bir yere sahip ancak Ada’da İstanbul’un ve Türkiye’den olumsuz tarafını nasibini almış durumda. Ulaşımda biz istiyoruz ki İstanbul’da yapamadığımız yaya kültürünü, yayanın her türlü rahatlığını en iyi örneklendirebileceğimiz yer olsun ama bunu sağlamakta büyük bir müşkül içindeyiz. Ben bu çalıştayda yaya kültürünün daha da geliştirilmesi için ne yapabiliriz bunu konuşmak istiyorum. Benim gönlüm önceliğin yayada olması” diye konuştu.



FAYTON GERGİNLİĞİ YAŞANDI

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün yaptığı konuşmanın ardından çalıştay başladı. Kalıcı çözüm önerileri getirmek için grup çalışmaları şeklinde gerçekleşen oturumda Ada İçi Toplu Ulaşım, Yaya Ulaşımı Bisiklet ve Akülü Araç Kullanımı, Hayvan Hakları ve Çevre, Adalar Lojistik Sistemleri, Adalar arası ve Ana Karaya Ulaşım, Turizm ve Rekreasyon olmak üzere altı başlıkta incelendi. En sıcak ve hareketli geçen oturum Hayvan Hakları ve Çevre oldu. Prof. Dr. Murat Aslan’ın moderatörlüğünü yaptığı oturumda atlı faytonların kaldırılması konusunda yaşanan görüş ayrılığı tartışmalara sebep oldu.

“FAYTONA HAYIR ATLARA ÖZGÜRLÜK”

Faytoncular Odası Danışmanı Mahir Başdoğan, Ada’da veteriner olmamasından yakınarak, “Veteriner Fakültesi, Avcılar’da ne yapıyor? Ada’ya gelsin. Atsever vatandaş olarak söylüyorum ki Ada’dan utanıyorum. Denetimsizlik var” ifadelerini kullandı. Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Gülyar ise faytonların 21. yüzyılda adaya yakışmıyor. Faytona hayır, atlara özgürlük. Nostalji olarak belki düz yolda 1-2 tane kalabilir ancak yokuşlara sürülmesin” diye konuşurken Heybeliada Kooperatif Faytocular Başkanı Şenol Şahin, “Eksiklikler olabilir, hastane yapılsın. THY uçağı düşüyor diye kapandığını gördünüz mü? Ya da bir otobüs kaza yaptı diye firmanın kapandığını duydunuz mu?” sözleriyle faytonların kaldırılmasına karşı çıktı.

Faytoncular Başkanı Hıdır Ünal (solda)


“ADALAR ARASI ULAŞIM VE ANA KARAYA ULAŞIM YETERSİZ”

Mavi Marmara da can güvenlikleri olmadığını kaydeden Ada sakinleri, denetimin olmadığını söyledi. Büyükada’dan Heybeliada’ya ulaşmak için verilen ücret ile Eminönü’de gitmek için aynı ücret ödendiğini söyleyen Adalılar bunun etik olmadığını kaydetti.

FAYTONCULAR ODASI BAŞKANI: BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ FAYTON

Tartışma konusu olan akülü arabaların yasal olmadığını söyleyen Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal, “Yasal olan tek ulaşım aracı faytonlar. Dolayısıyla bizim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza yapacağımız tavsiye Adalar’da 277 tane fayton var. Bunun 227 tanesi Büyükada’da. 86 tane ahıra ihtiyacımız var. 7/24 hizmet eden hastane ve ambulans istiyoruz. Bunlar olursa 6 tane at koşarız ve bir at 3-4 saati geçmemek kaydıyla çalışır ve bütün taşlar yerine oturur. Adalar’da nefes alır. Biz faytonculuğun devam etmesini istiyoruz. Ada deyince akla ilk gelen faytonlar. Bizim vazgeçilmezimiz olmazsa olmazımız fayton” diye konuştu.

Yük Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Okan Oflaz.


YÜK HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİ BAŞKANI: FAYTON KÖKTEN KALDIRILSIN

Yük Hayvanları Koruma ve Kurtarma Derneği Başkanı Okan Oflaz da verilen sözlerin yerine getirilmesini beklediklerini söyledi. Oflaz, “Adaların topografik yapısı nedeniyle bu hayvanların burada çalıştırılamayacağı bilim adamları tarafından dile getirildi. Bununla ilgili raporlar var. Biz iyileştirilme gibi bir alternatif çözüm önerisi değil, kökten kaldırılmasını istiyoruz” dedi.