Sosyal medya bugün paylaşılan video ile sallandı. Bir öğretmenin, engelli öğrencisiyle dans ettiği anları izleyenler gözyaşlarını tutamadı.

Samsun İlkadım 75. Ortaokulu'nda 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinliklerinde okul bahçesinde düzenlenen gösteride Çağlar Öğretmen 10 yaşındaki engelli öğrencisi Zeynep Uysal’la dans ediyor.
Engelli öğrencisi de tekerlekli sandalyede olmasına rağmen engelleri aşıyor ve dans gösterisine eşlik ediyor.



SOSYAL MEDYADA BİRÇOK YORUM YAPILDI

Engelli öğrencisi Zeynep ile dans eden öğretmen Çağlar Özdemir’in videosu sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı. Kullanıcılar duygu dolu yorumlarda bulundu.



GÖNÜLLÜ DANS ÖĞRETİYOR

Konuyla ilgili konuşan Çağlar öğretmen, 4 yıldır gönüllü olarak sadece engelli çocuklara dans öğrettiğini belirterek şöyle konuştu; “Zeynep ile 3 aydır çalışıyoruz. 23 Nisan etkinliklerinde diğer arkadaşları gibi eğlenmesini istedim. Arka planda kalmasına gönlüm razı olmadı. Güzel bir çalışma yaptık. Zeynep dans ederken çok mutlu. Dünyası değişiyor. Onu görünce de ben de mutlu oluyorum”

SERÜVEN BÖYLE BAŞLADI

Öğretmen Çağlar Özdemir, bir gün bir engelli derneği başkanının kendisini aradığını belirterek ‘engelli çocuklara ders verir misiniz’ diye sordu. Ben de kabul ettim. Ve böylece engelli çocuklarla dans serüveni başladı” diye konuştu.



“ONLARLA BİRLİKTE OLMAYI SEVİYORUM”

Türkiye Tekerlekli Dans Şampiyonası’nda engelli öğrenci Gizem Sarıgül’le 3. olduklarını belirten Çağlar Öğretmen, şöyle konuştu; “Bu zamana kadar engelli 8 çocuğa dans etmeyi öğretim. Amacım dans edemeyen daha çok çocuğa ulaşmak. Onlarla birlikte olmayı seviyorum”



ÇAĞLAR ÖĞRETMEN DE ATANAMAMIŞ

Çağlar Öğretmen aslında Beden eğitimi öğretmeni. 4 yıldır atama bekliyor fakat bir türlü atanamamış. Özel okullara yaptığı başvurudan da bir sonuç alamamış. Aynı zamanda dans eğitmeni olan Çağlar Özdemir, şimdilerde yalnızca engelli öğrencilere dans etmeyi öğretiyor.



AİLENİN EN BÜYÜĞÜ ZEYNEP

Hülya ve Özkan Uysal çiftinin 3 çocuğunun en büyüğü olan Zeynep 10 yaşında. Uysal Ailesi, Çağlar Öğretmenin Zeynep’e dans etmeyi öğretmesiyle ilgili olarak, “Çocuğumuz içine kapamıştı biraz. Ama dans ermeye başlayınca kendine güveni geldi. Psikoloğumuzdan kızımızın dansa devam etmesini onun için çok iyi olduğu söyledi. Hocamıza çok teşekkür ederiz”