İstanbul Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 26 Aralık’ta gelen bir hırsızlık ihbarı üzerine harekete geçti. Ekipler, üniversite hastanesinin otoparkında çalışır vaziyetteki bir aracı yakın takibe aldı. Uzun bir süre aracı takip eden polis, daha sonra söz konusu aracı durdurdu. Araçta yapılan aramalarda 12 şişe “Sevofluran” ibareli tıbbi malzeme yakalandı. Çalışmalarını sürdüren ekipler, otoparktan aynı gün çıkan başka bir aracı da yakın takibe aldı. Bu araçta da 31 adet tıbbi malzeme  ele geçirildi.

SORUŞTURMA GENİŞLETİLDİ


Olayla ilgili soruşturmayı genişleten ekipler, K.K. isimli şüphelinin çalınan tıbbi malzemeleri Şehremini Mahallesi’nde tıbbi ürünler satan amcası A.K.’ye teslim edeceğini öğrendi. A.K. isimli şüpheli yakalanırken, 3 adet “Ethicon Endo”, 14 adet “Ancalaps”, 4 adet “Covidıen”, 1 adet “Metromed” ve 4 adet farklı markalara ait tıbbi malzeme ele geçirildi.

 

MALZEMELERİ 2 HASTANE ÇALIŞANI SATMIŞ


Yapılan araştırmalar sonucu iki hastane çalışanın 7 Aralık ve 19 Aralık tarihinde 42 adet tıbbi malzemeyi şüpheli K.K. isimli şahsa bin 500 liraya sattığı belirlenirken, çalınan tıbbi malzemelerin eski ve 2008 yılından beri otomasyon sisteminde kaydı bulunmadığı ve ihale yöntemi ile alınmadığı öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 6 şüpheli tutuklanırken, H.D ise serbest bırakıldı.