Daha önce Çarşı grubu liderlerinden Alen Markanyan'ı bacağından vuran Harun Dulkara ile aynı taraftar grubu liderlerinden Ayhan Güner arasında tartışmalar yaşanıyordu. Geçtiğimiz Salı Günü akşam saatlerinde Beşiktaş’ta karşılaşan iki taraftar grubu lideri arasında yeniden tartışma çıktı.

Çıkan tartışmanın alevlenmesi üzerine ikili bir birbirine girdi. Bu esnada ateş alan Dulkara’nın silahından çıkan kurşun Ayhan Güner’in bacağına isabet etti. Olayın ardından Ayhan Güner hastaneye kaldırılırken, polis Dulkara’yı yakalamak için harekete geçti.

Bacağından vurulan Ayhan Güner


Sürdürülen takipler sonucu Harun D. gözaltına alındı. Emniyette sorguya alınan Harun Dulkara’nın ifadesinde, tribünde yaşanan bazı olaylardan dolayı aralarında husumet bulunduğunu söylediği öne sürüldü. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Dulkara tutuklandı

RANT VE GÜÇ SAVAŞI MI?


Saldırıyı gerçekleştiren Harun Dulkara, 2010 yılında da birlikte amigoluk yaptığı Alen Markaryan'ı bacağından vurmuştu. Olay sonrası bölünen Çarşı grubu içerisinde rant ve güç savaşı yaşandığı saldırıların da bu nedenle gerçekleştiği konuşulmuştu.

Bu olaydan 3 yıl önce de tribünlerde küfür yasağı nedeniyle amigolar arasında kavga çıkmış. Husumete dönüşen olaylar sonrasından amigolardan Ferdi Aslan, başka bir amigo olan Alpay Ketenci tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

Dulkara 2010 yılında Markaryan'ı vurduktan sonra verdiği ifadesinde "Alen ile, kendisi aleyhinde konuştuğum ses kaydı ile ilgili konuşmak için Üsküdar İskelesinde buluştuk. Kendisiyle teke tek konuşacaktık. Öyle sözleşmemize rağmen yanında Giresunlu Mustafa ile birlikte gelmiş. Benin arkadaşım olan öldürülen Ferdi Aslan gibi ‘bana da bir şeyler yaparlar’ diye korktum. Bunun üzerine silahla ayaklarına doğru ateş ettim" demişti.